(P) Tot ce trebuie să știi despre gresie imitatie marmură pentru casa ta!

Marmura revine în toată splendoarea ei! Ai observat că în toate revistele, casele de top au o podea cu gresie imitatie marmura, un perete, o piesă de mobilier din marmură? Chiar și cele mai avangardiste materiale au evoluat și oferă efecte și finisaje care imită perfect marmura reală, prețioasă și rară. Dar unde și cum să îl folosești? Iată câteva idei, dar și cea ce trebuie să știi despre acest tip de gresie, pe care o găsești la Gudart.

O podea de marmură gri

Dacă ne gândim la o pardoseală de marmură pentru sufragerie, ne putem gândi la gri, o culoare neutră care poate fi ușor combinată cu toate culorile. Marmura este un material important care face casa mai prețioasă, dar, dacă este folosită cu echilibru, nu este pompoasă și redundantă. Se știe că nu este la îndemâna tuturor, dar gresia de acest tip este acum disponibilă cu estetica excepțională care reproduce marmura reală din toate punctele de vedere.

Negru și mat pentru o baie super chic

Poți avea o baie cu plăci de gresie din marmură neagră mată, care să fie iluminată cu obiecte sanitare din ceramică, robinete imaculate din material scump și crom, și asortate cu podea din lemn. Poți crea un efect de oglindă pe toată lungimea pentru a crea reflexii și a amplifica lumina. Dacă îți place acest efect, îți recomandăm Marvel, model de faianță și gresie porțelanată în plăci mari. Întreaga grosime a plăcii este realizată din același material, nu doar suprafața și o crăpătură accidentală nu creează o fisură foarte evidentă.

Marmura albă de Carrara – un must

Marmura albă de Carrara sau gresia care reproduce aceleași vene gri și neregulate este o alegere eternă, un must. Perfectă în baie, aceasta poate fi instalată atât pe podea, cât și pe perete. Frumusețea ei este eternă și de necontestat.

Cum să asortezi marmura în bucătărie

Marmura în bucătărie da un efect wow! Alege combinațiile cu lemn în mobilier. Lemnul se potrivește perfect, deoarece încălzește mediul și creează un contrast foarte elegant. De asemenea, poți combina blatul din lemn doar cu acoperind peretele cu faianță de perete cu efect de marmură. Gresia și faianța de la Gudart sunt foarte ușor de curățat și rezistentă la grăsime și la temperaturi ridicate. De asemenea, faianța este ideală în spatele plitei. Combinația cu o gresie gri și un ton cald de lemn este, de asemenea, frumoasă. Sarcina de a adăuga o notă de culoare este încredințată corpurilor de iluminat.

După cum vedem, revenirea gresiei porțelanate cu efect de marmură este copleșitoare în dorințele oamenilor. Și va fi așa, pentru că stilul și clasa marmurei nu se demodează cu adevărat, va fi pentru că producătorii propun idei noi pe piață, de asemenea, datorită îmbunătățirii continue a tehnologiei. Realitatea este că gresia cu efect de marmură are mult succes.

Există mai multe motive pentru această redescoperire. Unul din motive este pentru că gusturile oamenilor tind să se schimbe și să redescopere designul. Alt motiv este că marile companii de pardoseli au făcut un salt calitativ în producție, propunând pardoseli din gresie porțelanată care reproduc marmura în o manieră din ce în ce mai precisă, atât în ceea ce privește profunzimea estetică, cât și în formatul (în special formatele mari). Pardoselile din ziua de azi sunt de calitate foarte mare, cu profile rectificate, care permit montarea practic fără îmbinări, pentru un efect final practic cât mai asemănător cu marmura, atât prin estetică, cât și la atingere.

După cum am spus, companiile au înțeles schimbarea gusturilor oamenilor în ceea ce privește pardoselile și și-au îmbunătățit oferta, în special în ceea ce privește redarea estetică a pardoselilor cu efect de marmură, prin produse care fac dificilă perceperea diferențelor față de marmură naturală. Fiecare are o interpretare diferită a efectului de marmură, dar întotdeauna cu un nivel ridicat de calitate și cu propuneri diferite în comparație cu bugetul.

Colecția Gudart, oferă o linie de gresie porțelanată pentru pardoseli și pereți cu efect de marmură inspirată de frumusețea teraselor italiene. Acestea sunt imaginea tradiției stilistice italiene, dar totuși cu o notă contemporană, cu suprafețe ce oferă strălucire și luminozitate.

Efectul de marmură pentru gresie vine cu un realism unic, de o mare eleganță și sobrietate. Efectul de marmură neagră, de exemplu, pe care l-am menționat mai sus, este foarte frumos, oferind un aspect unic.

Efectul de marmură din gresie este apreciat atât pentru luminozitatea sa, cât și pentru profunzimea sa estetică și vizuală. Sunt produse care inspiră naturalețe și pot fi utilizate fără discriminare pentru pardoseli și pereți, ideale pentru soluții arhitecturale de mare anvergură. Efectul obținut  este acela de adâncime vizuală fără urme de îmbinare.

Orice încăpere, fie că vorbim de baie, bucătărie sau chiar living, unde gresia cu efect de marmură este încorporată, va căpăta un aer regal. Gresia de la Gudart este frumoasă, dar pentru a înțelege calitatea ei, este esențial să trecem dincolo de fotografii. Gresia trebuie atinsă pentru a înțelege calitatea suprafețelor, netezirea și gradul de transparență. Dar, mai presus de toate, trebuie să înțelegi diferitele nuanțe de realizare pe care producătorii le-au interpretat și recreat, fiecare cu diferitele alegeri de design și cu propria interpretare a gustului publicului. În rest, calitățile gresiei de la Gudart rămân aceleași: rezistență mare în timp, rezistență la trafic și ușurință în curățare. În cele din urmă, să ne amintim că podeaua, indiferent de tipul de pardoseală, este ceea ce nu mai schimbi într-o casă, deoarece presupune un efort foarte mare. Așa că mai bine alege-o cu atenție și încearcă să nu faci rabat când vine vorba de preț. Investiția se va simți întreaga viață!

Adaugă un comentariu