(P) Acolo unde nu e drum, inventează-l!

10.000 de kilometri și 4 trasee offroad, aceasta este noua provocare Goodyear România și a partenerului său, Țiriac Auto, pentru pasionații de offroad, de cărări nebătătorite, de tradiții și de povești spuse la gura sobei.

Pornite la drum pentru a testa noile anvelope de iarnă Goodyear UltraGrip, cele patru mașini Mercedes ML au străbătut țara din inima Ardealului, prin Apuseni, spre Dobrogea și Vrancea. Cele 4 ținuturi, cu istorii și frumuseți diferite, încheie un periplu inedit de 10 excursii în locuri unde anvelopele Goodyear destinate mașinilor SUV și 4×4 te pot duce.

goodyear 4x4 (2)

O mie de kilometri prin Ardeal

Primul traseu al caravanei Goodyear 4×4 Winter Experience a început dincolo de Carpați, prin inima Ardealului. De la Saschiz (cu cetatea sa de refugiu, dar și cu muzeul său săsesc în aer liber), Sighișoara (cu cele șapte turnuri ale breslelor) sau Biertan (un alt monument arhitectonic datând din epoca medievală), spre Țara Făgărașului, unde ometele veșnice’ (cum le numea marele geolog și naturalist Ion Simionescu) dăinuie de la un sezon la altul, până spre Carpații Orientali, cu sienitele alcaline de la Ditrău, drumuri noi, pitorești se deschid pe trasee preponderent neasfaltate.

 

Prin Apuseni

De la Sălașul Corbilor, construit în stil baroc rural de lângă Huda lui Papar(ă), până spre satele uitate de lume din zona Mogoșului, al doilea traseu Goodyear 4×4 Winter Experience a urcat în masivul Trascău, descoperind pe rând Cheile Ampoiței, Cheile Râmeților, Cheile Cibului sau ale Aiudului și alte zone pline de poveste.

 

Dobrogea, pe creasta celor mai vechi munți

Coama munților hercinici din zona Dobrogei a oferit un traseu frumos, de coastă. Din Grindul Lupilor până la cetatea Enisala, printre dealurile Tulcei până la granița sa vestică, Dunărea, caravana Goodyear a poposit pe Insula Mare a Brăilei, apoi pe Insula Mică a Brăilei. La întoarcere, și-au făcut loc în jurnalul de călătorii istorii scurte și frumoase și de la Adamclisi, Canaraua Fetii și Pădurea Hagieni.

 

Vrancea, un loc de poveste

Din Lepșa peste munte, până la Târgul Secuiesc. Apoi prin Parcul Natural Putna, prin sudul Subcarpaților de Curbură, prin masivul Penteleu. De o parte și de alta a muntelui, tradiții diferite, povești diferite. Prin platoul Meledic, spre Focul Viu, apoi către cascada Putna și Cheile Tișiței, caravana Goodyear 4×4 Winter Experience va încheia la sfârșitul lunii noiembrie una din cele mai frumoase aventuri de descoperire a României.

Toate poveștile strânse din aceste fascinante expediții le puteți citi în jurnalele de călătorii de pe pagina Goodyear România.

Adaugă un comentariu