1.000 de Dacia Spring pentru România

Dacia Spring a ajuns deja la primii 1.000 de clienți din România, iar această performanță vine la mai puțin de o lună de la începutul livrărilor.

O bună parte din exemplarele comandate (aproximativ o treime) au ajuns în posesia unor clienți din București şi din județul Ilfov. Volume semnificative au fost înregistrate şi în județele Timiș, Iași, Cluj şi Brașov. În același timp, majoritatea clienților (95%) au dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la curent continuu, oferit opțional.

Nuanța Cenote Blue (albastru metalizat, oferit gratuit pentru echiparea Comfort Plus) se afirmă drept culoarea preferată de clienții primului model 100% electric din gama Dacia, 40% din vehiculele livrate în luna octombrie afișând această culoare.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), iar acumulatorul are o capaciate de 26,8 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP (sau de 305 km conform ciclului WLTP City).

În echiparea de serie, Dacia Spring beneficiază de: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, buton SOS, aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență. Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

La nivel european, la sfârșitul lunii trecute, modelul electric trecuse deja de 30.000 de comenzi ferme la nivel European. Chiar și la acest nivel de cerere, producătorul anunță că livrările vor continua în mod susținut.

Adaugă un comentariu