2023 a fost un an de semnificativ succes pentru MINI, bazat pe vânzări crescute și înmulțirea ofertelor de vehicule electrice.

Într-un an marcat de evoluții dinamice în industria auto, MINI a realizat o creștere a vânzărilor și o extindere fără precedent a ofertei de BEV-uri. Obținută în virtutea unei strategii axate pe inovație și fiabilitate, performanța vânzărilor mărcii MINI în 2023 stabilește un nou record pentru contribuția sa la un viitor auto ecologic.

Automobilele BEV au ajuns să reprezinte 15,3% din vânzările totale ale mărcii MINI pe anul 2023. Cât despre vehiculele electrificate (inclusiv hibride plug-in), acestea reprezintă 20,8% din vânzările mărcii MINI pe anul trecut.

Surprinzător: în ultimul său an de prezență în ofertă, generația MINI F56 (lansată în 2014 și extinsă în anii următori cu diverse variante, plus seriile Clubman/F54 și Countryman/F60) împreună cu derivatele sale a încă cunoscut o creștere a cifrelor de vânzări, totalizând 295.474 de vehicule, rezultând astfel un plus de 0,9% față de anul precedent. Faptul demonstrează atractivitatea nealterată și rezonanța față de clienți manifestată la nivel global pentru deja cunoscutele MINI cu 3 și 5 uși, MINI Cabriolet, MINI Countryman și MINI Clubman. Toate aceste serii au fost condimentate cu ediții speciale și limitate spre finalul carierei comerciale. MINI John Cooper Works 1to6, ediție limitată la 999 de unități, a fost ultimul MINI John Cooper Works dotat cu transmisie manuală. Debutând sportiv în cursa de 24 de ore de la Nürburgring, automobilul britanic a obținut un loc pe podium.

Aspect esențial al poveștii de succes MINI din 2023: creșterea remarcabilă a cererii pentru automobile BEV din partea pieței. Astfel, 45.261 de clienți au optat pentru a merge complet electric, alegând un MINI Cooper SE cu 3 uși sau versiunea de producție limitată recent lansată MINI Cooper SE Cabrio, prima decapotabilă cu propulsie electrică a mărcii. MINI a înregistrat o creștere cu 3,5% a vânzărilor modelelor sale complet electrice, reafirmând angajamentul mărcii față de soluții de mobilitate durabilă pe termen lung.

„2023 a fost un an excepțional pentru MINI', spune Stefanie Wurst, director al mărcii MINI. „Adoptarea accelerată a vehiculelor noastre complet electrice subliniază dedicarea noastră colectivă de a contura un viitor mai ecologic. Odată cu startul în carieră al noii noastre familii MINI, suntem încântați să continuăm să stabilim noi standarde în experiența de conducere, în timp ce ne promovăm angajamentul față de un peisaj auto mai sustenabil. Reacțiile entuziaste după premiera mondială a noii noastre familii MINI complet electrice la IAA Mobility, MINI Cooper și MINI Countryman sunt foarte promițătoare.”

MINI Cooper SE și MINI Cooper E complet electric, MINI Countryman SE ALL4 și MINI Countryman E complet electric sunt modele complet noi și sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră, oferind o interacțiune digitală uimitoare pentru clienți și autonomie semnificativ îmbunătățită. Noul MINI Aceman va completa oferta noilor BEV-uri MINI într-o manieră originală și tentantă. De asemenea, MINI va lansa variante de motoare cu ardere internă ale vehiculelor sale pe parcursul anului 2024, oferind clienților posibilitatea de a alege diferite tehnologii de propulsie.

taguri
Adaugă un comentariu