Andreas Mikkelsen și Simone Tempestini, câștigătorii din Raliul Poloniei 2016

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul extrem de bun pentru fanii motorsportului. În Polonia s-a desfășurat etapa de WRC, la Bacău am avut Raliul Moldovei, iar în Austria, Lewis Hamilton și Nico Rosberg s-au duelat pe Red Bull Ring pentru victoria din Formula 1.

Dar acum ne vom îndrepta atenția asupra etapei de WRC și Junior WRC din Polonia. Ott Tanak a avut un parcurs excelent în etapa din Polonia. În primele zile, pilotul estonian a cam făcut legea, însă ultima zi avea să fie una cu ghinion pentru acesta. Tanak sparge de două ori și pierde timp prețios, iar Ott Tanak, fiind destul de aproape de estonian, merge bine și reușește să-și adjudece victoria de etapă.

Totuși, Tanak schimbă rapid roata cu probleme, pleacă pe probă, iar la final încheie pe locul secund. Ultima poziție a podiumului a fost completată de Hayden Paddon.

În Junior WRC, Simone Tempestini, campionul național de raliuri, are un parcus excelent și se impune la finalul etapei. Pilotul Napoca Rally Academy a plecat pe speciale de pe locul patru, iar după speciala cu numărul cinci, Tempestini junior se instalează în fruntea clasamentului provizoriu.

9191_temp-jump-poland-2016_999_896x504

Juniorul echipei din Cluj a mers ceas, iar până la finalul etapei nu a mai fost detronat. Singurul care putea să producă surpriza era Ole Christian Veiby, însă acesta a avut parte de o problemă mecanică și “cade” până pe locul 3.

La finalul tuturor specialelor, Simone Tempestini asistat de navigatorul Giovanni Bernacchini, termină pe primul loc. Pe locul secund, cu o întârziere de peste 3 minute s-a clasat Terry Folb. Ultima poziție a podiumului a fost ocupată de Veiby.

Trebuie să menționăm că Simone Tempestini a bifat două victorii din două. Următoarea etapă de campionat mondial se va desfășura pe finalul lunii iulie, în Finlanda.

Foto | WRC | WRC

Adaugă un comentariu