Așteptarea familiștilor a luat sfârșit: Peugeot aduce primul break electric din Europa sub forma lui E-308 SW

Deja disponibile în versiuni electrificate plug-in hybrid, cele două versiuni ale noului Peugeot 308 – sedanul și break-ul SW, vor fi disponibile, începând cu 2023, în versiune 100% electrică. Peugeot devine astfel primul constructor auto din Europa care oferă un break 100% electric.

Versiunile electrice ale modelelor 308 și 308 SW vor fi propulsate de un nou motor electric care dezvoltă 115 kW (156 CP) și oferă, în funcție de nivelul de echipare, o autonomie de 400 km (WLTP). Dubla ofertă este adaptată nevoilor clienților segmentului C, și vine cu un consum mediu de energie de 12.7 kWh. Disponibile cu nivelurile de echipare Allure și GT, noile Peugeot E-308 și E-308 SW vor ajunge succesiv pe piață la mijlocul anului 2023.

Jantele noi din aluminiu de 18 inch au fost special dezvoltate pentru versiunile 100% electrice. Postura și stilul noilor modele au fost îmbunătățite pentru a îndeplini obiectivul de eficiență energetică.

Un nou motor 100% electric va fi lansat alături de noile Peugeot E-308 și E-308 SW: cu o putere de 156 CP și un cuplu maxim de 260 Nm. Cu noul motor, E-308 va oferi o rulare silențioasă, fără vibrații și fără emisii locale de CO2. Motorul va completa gama actuală, care include versiuni plug-in hybrid de 180 CP/132 kW și 225 CP/162 kW, precum și versiuni termice.

Bateria este, de asemenea, de nouă generație. Este vorba de o baterie de înaltă tensiune de 54 kWh (51 kWh utili) cu o nouă compoziție chimică – 80% nichel – 10% mangan – 10% cobalt, care funcționează la o tensiune de 400 volți și oferă o autonomie de 400 km WLTP (în curs de omologare).

În plus, pentru o mai bună gestionare a consumului de energie, conducătorul auto poate selecta modul de condus (Eco, Normal și Sport), și, grație modului “Brake”, poate crește decelerația la eliberarea pedalei de accelerație, pentru a optimiza recuperarea de energie.

Încărcătorul de bord trifazat este disponibil standard și beneficiază de o putere de 11 kW. Priza de încărcare acceptă toate modurile de încărcare. De la o stație publică de 100kW, vehiculul se încarcă de la 20% la 80% în mai puțin de 25 minute.

Printre sistemele de asistență la condus de la bordul noilor modele 100% electrice se remarcă: pilotul automat adaptiv cu funcție Stop and Go,  sistemul de supraveghere a unghiului mort pe distanțe lungi (75 metri), precum și sistemul Rear Traffic Alert, care avertizează conducătorul auto cu privire la un eventual pericol, atunci când vehiculul este cuplat în marșarier.

Producătorul francez a pus un accent important pe calitatea execuției habitaclului, pe inventivitate, cu butoanele virtuale i-toggle și pe conectivitate, cu tehnologia de nouă generație i-Connect® Advanced.

În funcție de țara de comercializare, noile Peugeot E-308 și E-308 SW vor putea fi achiziționate online pe site-ul web al mărcii, care permite o achiziție 100% online, în deplină siguranță, înlocuirea vehiculului cu unul nou, obținerea unei finanțări și alegerea locației de livrare a mașinii folosind un smartphone, o tabletă sau un laptop.

Noile modele 100% electrice vor fi compatibile cu aplicația MyPeugeot, care menține conectat vehiculul prin intermediul unui smartphone și permite programarea încărcării sau inițierea precondiționării termice de la distanță. De asemenea, mașinile vor fi compatibile și cu aplicația Free2Move, care le permite utilizatorilor să își planifice traseele și oferă acces la rețeaua extinsă de stații publice de încărcare din Europa.

Adaugă un comentariu