Mai aproape de realitate: Autostrada București-Alexandria

Au fost făcuți pași importanți în ceea ce privește etapele premergătoare construirii efective a autostrăzii sau drumului expres (se va afla la o dată ulterioară) de la București la Alexandria. Mininsterul Transporturilor a anunțat că a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză.

‘O legătură rutieră modernă între Bucureşti şi Alexandria se află mai aproape de realizare! A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate destinat drumului de mare viteză Bucureşti – Alexandria. Asocierea de proiectanţi români care a semnat contractul la o valoare de 16,12 milioane de lei (fără TVA) trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate în 14 luni’, a declarat Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

Acest contract mai prevede și ca asocierea de proiectanți români va oferi asistență tehnică pentru susținerea Aplicației de Finanțare, precum și ajutor tehnic pentru procedura de atribuire pentru viitoarele contracte de proiectare și execuție.

În aceeași postare, Sorin Grindeanu a mai precizat că acest contract este finanțat din fonduri europene nerambursabile (POIM) și că urmărește creșterea eficienței economice a rețelei de transport din România. De asemenea, va crește viteza de călătorie dintre București și Alexandria și va descongestiona traficul pe rutele existente.

Adaugă un comentariu