BMW, Daimler, Ford și Volkswagen, planifică o societate mixtă pentru crearea de stații de reîncărcare pe autostrăzile din Europa

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group cu Audi și Porsche au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a crea cea mai puternică rețea de încărcare din Europa.

Obiectivul este acela de a construi cât mai rapid un număr mare de stații de încărcare pentru a permite posesorilor de vehicule electrice să plece în călătorii pe distanțe cât mai lungi. Acesta este un pas important pentru a facilita adoptarea mașinilor electrice pe scară largă.

Stațiile de încărcare ultra-rapide și de mare putere vor avea până la 350kW, fiind mult mai rapide decât cea mai puternică stație de încărcare din prezent. Conform planului, construcția stațiilor va începe în 2017. Ținta este construirea a aproximativ 400 de astfel de puncte de încărcare în Europa.

Rețeaua se va baza pe tehnologia standard Combined Charging System (CCS). Infrastructura de încărcare planificată se extinde de la standardul tehnic existent de încărcare pentru curent continuu și alternativ către următorul nivel al capacității de încărcare rapidă cu curent continuu, de până la 350 kW.

Adaugă un comentariu