Aceasta este surpriza pe care o pregătește BMW fanilor săi

BMW pregătește, pentru prima dată în istoria sa, un rival pentru Audi RS4: o versiunie break pentru M3, botezată M3 Touring. Am surprins-o în teste!

Citește și:

Alpina D3 S: Pentru cei care aspiră către un BMW M3 diesel

BMW renunță la o motorizare foarte populară în România

Generațiile viitoare BMW Seria 5 și X1 vor avea și versiuni electrice

BMW a publicat recent o imagine-teaser pe conturile de socializare cu ceea ce va fi, în curând, M3 Touring. Nemții pășesc astfel, pentru prima dată, pe teritoriul dominat de un alt super-break german, Audi RS4. Cu toate că unii fani ai mărcii, posesori de Seria 3 Touring, au făcut conversii către M, nu a existat până acum un model de serie M3 Touring vândut de BMW.

Ultima „tentativă’ a fost acum circa două decenii, când BMW a prezentat un M3 Touring Concept, bazat pe generația E46 a Seriei 3, însă acesta nu s-a materializat în model de serie. Nu știm încă detalii despre primul BMW M3 Touring de serie, însă producătorul a menționat că deja au început testele pentru model, o confirmare validă fiind chiar  aceste fotografii primite de la un cititor Auto Bild. Lansarea modelului va fi, cel mai probabil, la finalul lui 2022.

Însă cel mai probabil versiunea pentru familiști a lui M3 va păstra specificațiile următoarei generații M a Seriei 3, animată de un șase-în-linie de 3,0 litri, cu 480 CP și un cuplu de până la 650 Nm. Puterea va fi trimisă roților spate printr-o transmisie automată cu șase trepte. Cei care doresc mai multă performanță pot opta pentru versiunea Competition, care promite 510 CP; aceasta primește transmisie automată cu opt trepte M Steptronic. Sedanul poate fi comandat și cu tracțiune integrală M xDrive.

Adaugă un comentariu