Recomandare pentru șoferii din Uniunea Europeană – Cartea de salvare la bord

UPDATE: Uniunea Europeană introduce o nouă recomandare pentru șoferii statelor membre. Conform acesteia, toate mașinile ar trebui să aibă în dreptul parasolarului șoferului cartea de salvare la bord. 

————

17.06.2015

Atunci când ajung față în față cu un accident rutier grav, există o mulțime de variabile de care divizia de descarcerare trebuie să țină cont. Dar noi de ce nu i-am ajuta?

Cartea de salvare la bord este o simplă foaie de hârtie pe care sunt imprimate detalii despre locul de amplasare al airbag-urilor, al bateriei, dar și zonele de ranforsare.

cartea de salvare la bord 1

În prezent, fiecare șofer poate descărca această carte de salvare la bord de la adresa www.csb.acr.ro. După descărcare, ea trebuie listată color, iar mai apoi pusă în dreptul parasolarului șoferului.

Pentru ca pompierii de la descarcerare să știe că dumneavoastră aveți în vehicul această carte, pe unul dintre geamurile laterale se aplică un autocolant. Acesta din urmă se obține de la sediile ACR.

 

Via | ACR

  oana says:

  Buna! Unde ai gasit pentru Toyota Avensis 2002?? O tot caut, dar nu dau de ea 🙁

  soferul says:

  cacat de ziarist de doi lei..unde este legea care reglementeaza aceasta panarama de carte ???/

  Cornel Socariciu says:

  Buna ziua,
  Așteptăm să ne trimiteți paragraful unde am scris LEGE. După aceea vă răspundem.
  Zi bună vă dorim!

  Gabi says:

  Mie î-mi apare doar o erare cand doresc sa descarc cartea. Deci si prin urmare mai verificati din cand in cand sursele. Eu am vw touran si nu merge

Adaugă un comentariu