Consiliul Concurenței investighează dealerii Dacia și Renault din țară. Există suspiciuni cu privire la prețurile pieselor și nu numai

Consiliul Concurenței (CC) a demarat o investigație în rândul dealerilor Dacia și Renault din România. Există o serie de suspiciuni privind posibile înțelegeri între comercianții autorizați în ceea ce privește prețurile pieselor de schimb și ale manoperei service.

Până acum, oficialii CC au ridicat mai multe documente, dar și o serie de hard disk-uri de la dealeri. În prezent, în România există peste 120 de dealeri Dacia și Renault.

Investigația a pornit în urma unui conflict între Asociația Concesionarilor Dacia Renault Nissan (ACODAREN) și Asirom. Compania de asigurări a acuzat dealerii Dacia și Renault că au stabilit de comun acord prețurile pe care să le solicite clienților atât pentru piesele de schimb, cât și pentru manoperă. În același timp ACODAREN susține că Asirom impune prețuri prea mici pentru servicii.

Vă reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, un raport ASF a scos în evidență faptul că Asirom se numără printre cele 3 companii de asigurări care nu achită daunele la timp. Media înregistrată de Aisrom este de 40,1 zile.

Sursa | Profit

Adaugă un comentariu