Imagini cu primul Duster decapotabil din țară! Iată cât costă să-ți faci unul

Un Duster cabrio-coupe nu va ieși niciodată de pe porțile fabricii Dacia, însă există specialiști independenți care îți pot satisface această fantezie.

Citește și:

Cu 1 litru de apă un Logan poate circula 10.000 de km! E posibil? (Video)

Viitor rival pentru Dacia? Producătorul care vinde un coupe cu patru uși cu nici 17.000 €!

Dacia Sport GTR – un studiu de coupe care nu a devenit realitate

Te-ai întrebat vreodată cum ar arăta un Duster care să fie orientat mai mult către lifestyle dar care să-și păstreze caracteristicile off-road? Un fel de Jeep Wrangler autohton, dacă vrei. Specialiștii de la service-ul independent AutoK9 și-au pus întrebarea asta atunci când au primit pe mâini un Duster care fusese puternic avariat.

Operația de reconstrucție a presupus, oricum, înlăturarea plafonului fix al mașinii, pe care experții de la service l-au lăsat deoparte. Au găsit, în schimb, o soluție tehnologică pentru montarea unuia textil. Montantul B a rămas, pentru a menține integritatea structurală a mașinii.

Din punct de vedere tehnic, Duster Summer — căci așa a fost botezat — a primit viață doar cu piese originale Dacia.

„De la bun început ne-am propus ca modificările aduse caroseriei să păstreze caracteristicile modelului Dacia Duster, întocmai pentru că voiam să realizăm o adaptare funcțională a acestuia, păstrându-i esența. Astfel, chiar dacă ar fi fost mai simplă înlocuirea unor elemente, în unele cazuri, noi am ales să investigăm și să încercăm diferite variante, astfel încât orice român să poată recunoaște, cu ușurință, varianta originală a mașinii’, spune Eugen Lungu, Director General AutoK9.

Procesul de metamorfoză a lui Duster către un cabrio-coupe funcțional a adus îmbunătățiri multiple în ceea ce primește finisajele și materialele folosite, care sunt mai de înaltă calitate. Pentru tapițerie s-a ales pielea de culoare albă, iar podeaua a primit decorațiuni specifice universului nautic.

Transformarea nu a fost ieftină însă: toată operațiunea a costat circa 30.000 de euro. Nu știm cât din acest buget a mers în reparații și cât în îmbunătățirea mașinii, însă prețul o încadrează automat la categoria „Dacii fanteziste’.

AutoK9 nu este la prima „abatere’ de acest fel. Ei au fost primii care au croit o Dacie Logan coupe și, mai apoi, au transformat un Logan într-o decapotabilă. Duster Summer este, însă, cea mai arătoasă lucrare de-al lor. Cel puțin până acum.

Adaugă un comentariu