Dacia introduce motorizarea TCe 100 GPL și pe Sandero și Logan. Iată prețurile!

După Duster, Dacia introduce motorizarea TCe 100 GPL și pe alte modele din gamă: Logan, Logan MCV și Sandero. Prețurile încep de la 9.800 €.

Citește și:

Top rechemări în Europa în 2019: Dacia oferă o surpriză plăcută!

Dacia Duster 2020: ce culori sunt disponibile şi cât costă

Aproximativ 45% din totalul vehiculelor noi cumpărate în anul 2019 prin Programul Rabla au fost produse de Dacia

Rabla 2020: vești bune pentru motocicliști și pentru cei care își doresc mașini hibride!

Rabla 2020: aproape 50% mai multe vouchere pentru Rabla Plus față de 2019

Duster a fost primul model Dacia despre care am aflat că va avea o motorizare GPL, lucru confirmat recent de introducerea acestei versiuni în configuratorul de pe siteul oficial. Prețurile pentru Duster TCe 100 GPL pleacă de la 14.900 de euro, cu mențiunea că în perioada derulării programului Rabla, acesta se bucură de un preț special.

Toate informațiile despre Duster GPL le găsiți în articolul dedicat. Dar să ne îndreptăm acum privirile către surprizele din gama Dacia – modele care au primit motorizarea GPL în același timp cu Duster.

Specificații motorizare TCe 100 GPL

La fel ca în cazul lui Duster, motorizarea TCe 100 GPL este reprezentată de o unitate cu trei cilindri în linie, de 999 cmc, cu 100 de cai-putere și 170 de Newtoni-metru. Resursele sunt trimise roților față prin intermediul unei transmisii manuale cu cinci trepte.

Această motorizare folosește atât benzină cât și gaz petrolier lichefiat, modelele GPL dispunând de două rezervoare. Trecerea de la GPL la benzină (și invers) se poate face manual, prin apăsarea unui buton; când rezervorul de GPL se golește, mașina va trece automat la alimentarea pe benzină. Cu un singur plin (al ambelor rezervoare), modelele Dacia GPL se laudă cu o autonomie de circa 1.000 de kilometri.

Prețuri și consum Dacia Sandero GPL

Motorizarea GPL este disponibilă chiar și pentru mezinul gamei Dacia, Sandero. Ce-i drept, aceasta poate fi cumpărată doar în echiparea Stepway (nu și Stepway Prestige), cu prețuri care pornesc de la 10.560 €.

Consumul mixt declarat de producător este de 6,3 l/100 km – cel mai ridicat din gama de motorizări – iar emisiile de CO2 sunt de 104 g/km. Această motorizare este totodată și cea mai puternică oferită pentru Sandero.

Prețuri și consum Dacia Logan GPL

În cazul Loganului, motorizarea pe gaz petrolier lichefiat este disponibilă pentru mai multe linii de echipare. Cea mai accesibilă este Seria Limitată Plus (9.800 €). Aceasta este urmată de Ambiance (9.850 €), Laureate (10.900 €) și de Seria Limitată BlueLine (10.950 €). Cu toate că Logan dispune acum și de versiune Stepway, motorizarea GPL nu se află pe lista de oferte a acesteia.

Consumul mixt pentru Dacia Logan TCe 100 GPL este de 6,0 l/100 km, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 98 g/km – indiferent de linia de echipare aleasă.

Prețuri și consum Dacia Logan MCV GPL

Pentru Logan MCV, motorizarea TCe 100 GPL se păstrează pe aproape toate liniile de echipare comune cu versiunea sedan. MCV Ambiance începe de la 10.850 €, MCV SL Plus, de la 10.800 €, iar Laureate costă 11.950 €. Spre deosebire de Loganul sedan, MCV primește motorizarea GPL și pe versiunea Stepway – cu prețuri care pornesc de la 13.000 €.

Consumul mixt declarat de producător pentru Dacia Logan MCV TCe 100 GPL este de 6,2 l/100 km – cu emisii de dioxid de carbon de 101 g/km.

Dacia Sandero GPL și Logan GPL prin Rabla 2020

Cu toate că lista de oferte speciale Rabla este generoasă anul acesta, Dacia nu a inclus versiunile GPL pentru Sandero Stepway, Logan, Logan MCV și Logan MCV Stepway în această listă. Singurul model GPL de la Dacia disponibil prin Rabla 2020 este Duster TCe 100 GPL – acesta are un preț promoțional de 12.990 €.

Reamintim că în ediția din acest an a programului Rabla, statul oferă un bonus eco de 1.000 de lei la achiziția unui autoturism alimentat prin gaz petrolier lichefiat. Totodată, prima de casare poate fi acum transformată și într-un voucher special care poate fi folosit la achiziția unei motociclete.

Adaugă un comentariu