Faceliftul lui DS 3 renunță la Crossback și primește mai multă putere pentru versiunea electrică

Noul DS 3 a fost prezentat cu ocazia Paris Fashion Week, mai exact în cadrul colecției de moda feminină Prêt-à-Porter pentru sezonul primăvară-vară 2023. 

Numele a devenit mai scurt, iar acum DS 3 Crossback devine DS 3. Noul model vine cu o parte frontală nouă mai eficientă și mai dinamică, o gamă restructurată, tehnologii noi și un nou ansamblu motor electric/baterie.

Noile blocuri optice cu LED introduc un design mai dinamic și oferă noului DS 3 un aspect mai agresiv, cu trei module specifice puse în valoare de un crom satinat. Noile faruri prezintă două linii cu LED dispuse vertical de o parte și de alta a părții frontale pentru o semnătură distinctă și mai extinsă, în concordanță cu cel mai recent limbaj de design al mărcii.

Partea din spate a primit un plus de rafinament: blocurile optice și hayonul sunt puse discret în valoare de un bandou negru lăcuit. Hayonul primește semnătura DS Automobiles' grație unei tehnologii inedite, literele din inox lustruit fiind decupate și fixate una câte una în ornamentul acestuia.

Jantele redesenate sunt disponibile acum în dimensiuni de 17 și 18 inch și au fost optimizate aerodinamic, mai ales în ceea ce privește versiunea 100% electrică.

Noul DS 3 este oferit cu 7 culori de caroserie nemetalizate, metalizate și perlate, dintre care două nuanțe perlate. Producătorul ne spune despre noua nuanță Diva Red că a fost creată după mai mulți ani de cercetare.

„Ne-am inspirat din universul bijuteriilor și al gemologiei. Gemele se deosebesc de bijuterii prin raritatea și frumusețea lor izbitoare. Am studiat așadar intensitatea culorii rubinelor cu scopul de a dezvolta senzualitatea unui roșu, a unui măr caramelizat și a cireșelor condimentate. Ambiția noastră a fost să găsim o culoare care să dezvăluie caracterul, profunzimea și saturația, adăugând în același timp calitatea sclipiciului pentru a provoca emoție.' – Lisa Grangeon-Coudert (Designer Culori & Materiale).

 

Postul de conducere a evoluat odată cu adoptarea unui volan nou, care regrupează comenzile sistemelor de asistență la condus și butoanele sistemului de infotainment, alături de padelele de schimbare a vitezelor pentru transmisiile automate. Un nou ecran central de 10,3 inch de înaltă definiție este acum oferit standard. Acesta integrează noul sistem de infotainment DS Iris.

Noul DS 3 E-Tense primește un motor electric sincron care beneficiază de expertiza obținută în cursele de Formula E pentru a afișa o eficiență crescută. Acesta oferă o putere de 156 CP și un cuplu de 260 Nm la o tensiune de 400 volți. Noua baterie de 54 kWh (50.8 kWh utili) oferă o încărcare rapidă, o autonomie mai bună și o durată de viață crescută. Încărcătorul de bord standard primește 100 kW la curent continuu (încărcare 0 – 80% în 25 minute) și 11 kW la curent alternativ (încărcare 0-100% în 5 ore).

Cu o arhitectură optimizată, bateria este amplasată sub scaunele față și spate și tunelul central. Spațiul interior și postul de conducere sunt similare cu cele oferite de motorizările termice.

Noul model promite o automomie de până la 402 km în ciclu mixt WLTP (consum mediu 12.6 kWh/100 km) și de peste 500 km în traficul urban, grație eficienței noului motor electric și a acumulatorului mai mare, dar și datorită unor dotări precum: pompa de căldură, precondiționarea termică sau noile blocuri optice cu LED, optimizarea aerodinamică a părții frontale și a roților, o gardă la sol coborâtă cu 10 mm pe versiunile echipate cu anvelope Tall & Narrow de 17 și 18-inch. Toate acestea permit un câștig de până la 7.6 % pentru coeficientul aerodinamic.

Noul DS 3 este disponibil, de asemenea, cu două motorizări pe benzină: PureTech 100 cu transmisie manuală cu 6 viteze și PureTech 130 cu cutie de viteze automată cu 8 rapoarte. În plus, este disponibil un motor Diesel BlueHDi 130 cu transmisie automată cu 8 viteze. Motoarele termice respectă cele mai noi standarde în materie de emisii.

Adaugă un comentariu