Formula 1 Canada – Hamilton se impune, Vettel revine din coada plutonului și punctează

Formula 1 Canada. După doar trei viraje, cursa de la Montreal ne-a oferit un accident destul de dur care a impus intervenția mașinii de siguranță, pentru prima dată după patru ani. Plecat din pole, Lewis Hamilton și-a menținut poziția, însă în spate, Sebastian Vettel a pierdut două poziții, după ce s-a acroșat ușor cu Max Verstappen (abandon din motive tehnice în turul 12 pentru olandez).

 

Din acest motiv, în turul cu numărul 6, germanul  a fost nevoit să intre la boxe pentru a schimba nasul mașinii, deoarece avea probleme evidente în urma pierderii unei bucăți din el, ceea ce l-a aruncat pe locul al 18-lea.

Apoi, deși cursa ne-a oferit dueluri spectaculoase, acestea au avut loc doar în partea a doua a clasamentului, Lewis Hamilton fiind absolut inatacabil, cu timpi extrem de competitivi la fiecare tur. În spatele său, Bottas și Ricciardo nu s-au putut apropia nici după primul pit-stop.

Lupta lui Vettel cu plutonul l-a adus pe locul al 6-lea, iar mai apoi pe 7, după ce a trecut a doua oară pe la boxe. Ferrari a optat pentru o strategie cu două intrări pentru Kimi, Vettel a fost nevoie de incidentul de la început să intre de două ori, în timp ce Mercedes a mers pe varianta cu un singur schimb pentru piloții săi. La fel a făcut și Red Bull cu Ricciardo, dar și Force India cu Perez și Ocon. Forțați sau nu, piloții echipei italiene au pierdut timp semnificativ comparativ cu cei din fața lor.

Deși după cursa din Canada nu am putut vedea momente spectaculoase, am putut trage câteva concluzii. Mercedes-AMG este, în continuare, extrem de puternică pe anumite circuite. Ferrari, chiar dacă a avut un rezultat slab, a arătat din nou un ritm de cursă foarte ridicat și a impresionat cu tururi extrem de rapide, în special în finalul cursei, când Vettel a recuperat aproximativ 15 secunde față de piloții Force India și i-a și depășit. Cu puțin noroc la start, când Vettel a fost lovit, Ferrari putea obține mult mai mult de la cursa din Canada. Red Bull este în continuare în dificultate și pare din ce în ce mai mult pusă sub presiune de Force India.

Lewis Hamilton se impune clar în Canada, fiind urmat de colegul său Valteri Bottas și de Daniel Ricciardo. Au urmat Vettel, Perez, Ocon, Raikkonen, Hulkenberg, Stroll și Grosjean.

Adaugă un comentariu