Formula 1 – Hamilton câștigă pe teren propriu și reduce diferența la vârf

Vremea specifică Marii Britanii avea să fie un element de spectacol în Marele Premiu de Formula 1. Cursa a început pe o pistă udă și sub Safety Car, piloții urmând să-și dezlănțuie calitățile abia după turul cu numărul 5.

După ieșirea mașinii de siguranță doar primii 4 piloți au rămas pe pistă, restul intrând la boxe pentru schimbul de pneuri (au trecut pe intermediare). După încă 2 tururi, Pascal Wehrlein derapează, lucru care duce la apariția unui Safety Car virtual. A fost momentul în care și ceilalți piloți au intrat la boxe pentru schimbul de pneuri.

Hamilton a plecat din pole-position, iar la revenirea de la boxe rămâne pe prima poziție și se distanțează lejer de urmăritori. În spatele său avea să se dea un duel foarte interesant. Tânărul Max Verstappen l-a presat pe Nico Rosberg, iar aproape de jumătatea cursei, pilotul Red Bull Racing reușește să-l depășească pe german.

Totuși lucrurile nu s-au încheiat în acest duel pentru că Rosberg revine în forță și trece de Verstappen. Și lucrurile au rămas în acest mod până la finalul cursei.

Astfel, Hamilton se impune pe teren propriu, pe doi termină Rosberg, iar pe trei, Verstappen. Locul patru a fost ocupat de Ricciardo, urmat de Raikkonen, Perez și Hulkenberg. Ultimele puncte au fost luate de Sainz, Vettel și Kvyat.

Actualizare – Rosberg a fost penalizat cu 10 secunde pentru transmiterea de informații interzise prin radio de către echipă și este retrogradat pe locul al treilea.

Foto | Mercedes-AMG

Adaugă un comentariu