Formula 1 – Lewis Hamilton câștigă în Germania și își mărește avansul în clasamentul general

Lewis Hamilton este pe val, iar Marele Premiu al Germaniei a confirmat acest lucru. Pilotul britanic a plecat de pe poziția secundă a grilei de start, însă Nico Rosberg, ocupantul pole-position-ului a avut parte de un start ratat și a ajuns imediat pe locul patru în pluton. Max Verstappen și Daniel Ricciardo au fost cei doi piloți care au reușit să profite de gafa germanului. După primul tur, plutonul fruntaș era completat de Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen.

Primul stint nu a adus nimic special, Hamilton făcându-și cărțile după cum ne-am obișnuit. Totuși lucrurile aveau să se schimbe întrucât al doilea stint l-au adus pe Rosberg pe locul trei. A urmat un duel cu Verstappen, însă tânărul olandez, forțat să iasă pe marginea pistei, se vede nevoit să cedeze locul secund. Lucrurile nu aveau să se încheie așa pentru că Rosberg primește o penalizare de 5 secunde.

În stintul trei, Rosberg mai face încă o dată schimb de poziții cu Verstappen și Ricciardo, iar până la final lucrurile nu se vor mai schimba. Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu al Germaniei, urmat de Daniel Ricciardo și de Max Verstappen. Pe patru încheie Rosberg, urmat de Vettel și Raikkonen. În clasamentul general, Lewis Hamilton are un avans de 19 puncte în fața coechipierului său. Totodată, în urma performanțelor bune obținute de Verstappen și Ricciardo, Red Bull Racing urcă pe locul secund în clasamentul pe echipe.

Foto | Mercedes-AMG

Adaugă un comentariu