Inovație: înlocuirea carburanților auto cu deșeuri textile

Munții de haine vechi care sfârșesc în depozitele de deșeuri textile s-ar putea transforma într-un material neconvențional mai rezistent, care nu se mototolește și, pe deasupra, este ecologic. Sau pot ajunge sub formă de etanol direct în rezervorul de combustibil al mașinii. Depinde ce alegeți.

La finalul filmului „Înapoi în viitor, omul de știință Emmett „Doc Brown reapare în vehiculul DeLorean cu care călătorește în timp grație unui reactor special, Mr. Fusion, un soi de dispozitiv (a)mestecă tot alimentat de un combustibil obținut prin reciclarea a diverse obiecte aruncate la gu­noi. Ei bine, în viața reală, există deja o companie din Japonia care lucrează la un proiect si­­milar și care chiar a cumpărat o replică a vehiculului din film pentru a-și promova inovația.

Jeplan lucrează încă la o soluție capabilă să extragă fibra de bumbac din hainele uzate și să o transforme apoi în combustibil. Potrivit calculelor celor de la Jeplan, dintr-o tonă de haine vechi se pot scoate cam 700 de litri de etanol, scutind teren și resurse de apă de care ar fi nevoie pentru a cultiva cereale.

Sursa: NewMoney.ro

Adaugă un comentariu