Polonezii pregătesc două mașini electrice. Iată ce promite brandul Izera

Producătorul polonez Izera a publicat primele imagini și informații cu modelele electrice pe care vrea să le lanseze în 2023: un hatchback și un SUV.

Citește și:

Generațiile viitoare BMW Seria 5 și X1 vor avea și versiuni electrice

Kaufland impune limită de cumpărături pentru încărcarea la stațiile electrice

Tesla Model 3 se depreciază de cinci ori mai greu decât alte electrice

Concernul polonez ElectroMobility Poland (EMP), constituit în 2016 din patru entități din domeniul energiei electrice, a dezvăluit în premieră numele primului brand electric polonez: Izera. Acesta este inspirat de numele munților cu același nume din sud-vestul Poloniei.

Odată cu acest anunț au apărut și cele mai recente imagini cu produsele pe care Izera le pregătește: un hatchback de clasă compactă și un SUV. Judecând după dimensiuni, și acesta din urmă se încadrează în segmentul compact, cele două produse împărțind cel mai probabil aceeași platformă.

Apropo de platformă: aceasta va fi împrumutată în primă fază de la un alt constructor. În acest context, informațiile tehnice concrete sunt deocamdată inexistente, cu excepția câtorva pepite promise de producător: baterii de 40 kWh și de 60 kWh, autonomie de 400 de kilometri, accelerație 0-100 km/h în 8 secunde, încărcare 0-80% a bateriei în circa 30 de minute.

Amândouă modelele — ale căror nume nu au fost încă publicate — au designul conceput de Tomasz Jelec, însă poartă semnătura finală a studioului italian Torino Design. Producția modelelor electrice Izera este planificată într-o fabrică din regiunea poloneză Silezia, unde vor lucra 3.500 de muncitori.

    Mara says:

    Foarte interesant, multumesc pentru informatie!

Adaugă un comentariu