Lamborghini prezintă un nou unicat: SC20

Colecția de unicate Lamborghini are un nou membru: MC20. Un supercar bazat pe cea mai puternică versiune de Aventador, SVJ.

Citește și:

Lamborghini Huracan STO: 640 de cai-putere de stradă, cu pedigree de circuit

Lamborghini introduce o nouă colecție de culori pentru Huracan Evo

Lamborghini Urus primește un pachet de design greu de ignorat: Graphite Capsule

Primul tuner de lux din România își prezintă primul proiect: Lamborghini Urus MD1

Lamborghini a prezentat primele imagini și informații cu SC20, cel mai nou produs din Sant’Agata, creat în colaborare cu specialiștii de la Squadra Corse. Doar un singur exemplar va fi vândut; prețul nu a fost publicat.

Ce știm, însă, despre SC20 este că are sub capotă unitatea V12 de 6,5 litri a lui Aventador SVJ, cu 770 de cai-putere și 720 de Newtoni-metru. Lamborghini nu a menționat cifrele de performanță pentru SC20, dar, ca referință, Aventador SVJ sprintează de la 0 la 100 km/h în 2,9 și poate atinge o viteză maximă de 350 km/h.

Designerii lui SC20 s-au inspirat din alte modele ale producătorului, unele mai recente (Aventador J, Veneno Roadster), altele istorice (Diablo VT Roadster). Unicatul se prezintă cu elemente aerodinamice preluate din motorsport, cel mai proeminent fiind spoilerul reglabil în trei trepte.

Pentru exterior, Lamborghini a ales culoarea Bianco Fu, cu accente Cepheus Blue. Accentele albastre se regăsesc și în habitaclu, alături de inserțiile din fibră de carbon (fabricate la imprimantă 3D) și de tapițeria mixtă (piele și Alcantara).

Adaugă un comentariu