LIVE Paris 2016 – BMW Concept X2, viitorul Sport Activity Coupe din gama bavarezilor

În dorința de a-și extinde gama de modele, BMW a prezentat la Paris conceptul X2, care prefigurează o viitoare versiune de serie pentru modelul cu același nume. X2 se va poziționa în gama bavarezilor între X1 și X3, fiind o versiune coupe a celui mai mic dintre ele. Astfel, el se va încadra în gama SAC (Sport Activity Coupe), alături de X4 și de X6. Versiunea de serie este prevăzută să ajungă pe piață în 2018.

Chiar dacă influențele vor fi sportive, în tipicele haine robuste ale familie X, X2 își propune să ofere un nivel de spirit practic ridicat, combinat cu plăcerea de a conduce. Ca elemente definitorii ale designului remarcăm grila frontală, farurile cu tehnologie LED, evazările aripilor, dar și linia fluentă a caroseriei, care îi asigură o imagine dinamică și sportivă. În plus, jantele de 21 de inchi de pe versiunea concept sunt spectaculoase. În spate, X2 propune un hayon generos dimensiunat, care va asigura facil accesul la portbagaj, așa cum o fac frații mai mari, X4 și X6.

În versiunea de serie, X2 va renunța la elementele de caroserie extravagante, precum jante și oglinzi, dar va păstra caracterul dinamic și linia de coupe. Pentru interior este de așteptat să vedem doar mici modificări față de X1, pe a cărui platformă este și construit. Asta înseamnă că tracțiunea va fi pe puntea față, opțional fiind disponibil sistemul xDrive.

BMW X2

BMW Concept X2 – poză din salon

Adaugă un comentariu