Marea Britanie urmează modelul Franței – va interzice motoarele cu ardere internă din 2040

La două săptămâni după ce Franța a anunțat că va interzice vânzarea de mașini cu motoare cu ardere internă din 2040, Marea Britanie face același anunț.

 

Viitorul începe să se lege în ceea ce privește industria auto. Volvo a anunțat că va trece la electrificare în toată gama din 2019, Franța este tot mai dură cu motoarele diesel și va interzice la vânzare motoarele cu ardere internă din 2040, era mașinilor electrice bate la ușă, iar acum, Marea Britanie, anunță că mașinile cu motoare termice vor fi interzise la vânzare începând cu anul 2040.

Dacă până acum nu era deja clar, acum nu mai pot exista dubii – viitorul este electric și nu mai poate fi oprit prin niciun fel de artificiu tehnic. Cum măsurile anunțate vor intra în vigoare din 2040, este imperativ pentru toți constructorii auto să se adapteze rapid la noile cerințe, ceea ce va duce, treptat, la dispariția motoarelor termice pentru automobile și la dezvoltarea accelerată a sistemelor de propulsie alternativă bazate pe electricitate.

Există chiar voci care susțin că anul 2040 este mult prea îndepărtat și că există țări precum Norvegia, Germania, Olanda sau India care au în plan anul 2030 pentru aceste măsuri.

Adaugă un comentariu