Mercedes-Benz a prezentat noile modele din gama V: EQV, Clasa V, Clasa V Marco Polo, Vito și eVito

Mercedes-Benz Vans a făcut modelele sale de dimensiuni medii și mai atractive pentru uz privat și comercial – cu un nou design exterior și interior, precum și cu mai mult confort, siguranță și funcționalitate, în special datorită unui Plus în rețeaua digitală inteligentă. Noile modele EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo, precum și eVito și Vito marchează un pas important în implementarea strategiei de afaceri recent prezentate.

Pentru a răspunde în mod specific dorințelor și nevoilor diferite ale clienților privați și comerciali, Mercedes-Benz Vans urmărește, din ce în ce mai mult, o abordare strategică diferențiată. Strategia de lux se va aplica autovehiculelor pentru uz privat – modelele EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo – la fel ca și tuturor autoturismelor Mercedes-Benz. În același timp, compania urmărește o strategie premium concentrată pentru autovehiculele comerciale – inclusiv eVito și Vito. Scopul este de a implementa pe deplin această schimbare strategică odată cu introducerea viitoarei arhitecturi modulare și scalabile Van Electric Architecture – VAN.EA pe scurt – începând cu 2026.

Noile autovehicule  de dimensiuni medii marchează un pas intermediar important pe această cale. Atât în portofoliul de modele private, cât și în cel de modele comerciale, autovehiculele electrice ar trebui, de asemenea, să reprezinte peste 50 % până în 2030. Mercedes-Benz Vans oferă deja o versiune electrică a fiecărui model. Până în prezent, au fost vândute peste 40.000 de autovehicule electrice cu baterii. Cel mai bine vândut model este eVito.

„Dorim să oferim cele mai dezirabile autovehicule și servicii și să jucăm un rol de pionierat în domeniul e-mobilității – de la MPV-uri la autorulote și autovehicule comerciale. Noile noastre modele de dimensiuni medii reprezintă un alt pas spre atingerea acestui obiectiv. Poziționarea de lux a modelelor EQV și Clasa V și caracterul premium mai accentuat al modelelor eVito și Vito ne vor permite să ne concentrăm mai mult asupra regiunilor și sectoarelor cu marjă mare de profit.”
Klaus Rehkugler, Head of Sales & Marketing Mercedes-Benz Vans

 

Noul design conferă modelelor EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo, precum și eVito și Vito, o poziție optică mai distinctivă și unică în segmentele lor. Noul design frontal este caracterizat de o grilă a radiatorului impresionantă în diferite forme și de o bară de protecție puternic evidențiată. În funcție de echipare, grila radiatorului modelelor EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo este înconjurată de o bandă luminoasă cu LED-uri. Clasa V în varianta Exclusive are de asemenea, pentru prima dată, o stea Mercedes verticală pe capotă, care definește statutul. Farurile Multibeam LED adaptive cu design elegant, care sunt disponibile fie standard, fie ca opțiune în funcție de linia de echipare, adaugă o altă notă de stil tuturor modelelor. În partea din spate, bara de protecție și luminile cu LED cu design nou și tentă fumurie asigură un aspect inconfundabil. Modelele EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo au, de asemenea, o nouă bandă cromată cu inscripția Mercedes-Benz în partea din spate. Aspectul îmbunătățit este completat de noile jante din aliaj ușor cu un design optimizat din punct de vedere aerodinamic, în dimensiuni de 17, 18 și 19 inci, precum și de cinci noi culori.

Noul design interior completează vizual aspectul modernizat. Acesta este caracterizat de digitalizare. Habitaclul noilor autovehicule de dimensiuni  medii Mercedes-Benz se caracterizează în primul rând printr-un panou de instrumente reproiectat cu un ecran tactil, noi guri de aerisire elegante și o nouă generație de volane cu recunoaștere capacitivă hands-off. Pentru prima dată, EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo dispun de două ecrane de 12,3 inch. Designul modern de înaltă tehnologie ridică la un nou nivel stilul și valoarea percepută a MPV-urilor și a variantelor lor de autorulote. Vito și eVito sunt echipate cu un afișaj central de 10,25 inch, operat intuitiv, și cu un nou grup de instrumente de bord cu un afișaj color de 5,5 inch – potrivit pentru nevoile clienților comerciali.

Noua consolă centrală suportă încărcarea wireless a smartphone-urilor, ca dotare opțională. Alte noi caracteristici de confort, dintre care unele sunt opționale, includ funcția de pornire KEYLESS, volanul încălzit și noul sistem de iluminare din spate, cu reglaj de intensitate, pentru condusul pe timp de noapte. Cu 64 de culori, iluminarea ambientală a noilor MPV-uri pentru uz privat și a Clasei V Marco Polo oferă o atmosferă și mai individualizată și mai familiară. Pentru un acces mai facil în partea din spate, Clasa V și EQV au acum, de asemenea, o ușă glisantă pe partea stângă a autovehiculului, ca dotare standard. Pentru prima dată, hayonul electric EASY-PACK este disponibil pentru Vito Tourer și Mixto, precum și pentru eVito Tourer, pentru o încărcare și descărcare mai accesebile. În plus, frâna de parcare electrică este acum și la bordul tuturor modelelor comerciale cu transmisie automată, în funcție de echipare. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele caracteristici noi de confort.

Adaugă un comentariu