Ministerul Mediului – Revine ecotichetul

Astăzi, 27 aprilie, Ministerul Mediului a declarat deschis programul Rabla 2015. Tot astăzi, în cadrul conferinței de presă, Adrian Gearap, directorul AFM (Administratia Fondului de Mediu) a oferit o nouă veste bună.

Vorbim despre reintroducerea ecotichetului, voucherul care debuta pe piața autohtonă în 2013, dar care a înregistrat un eșec. Spre deosbire de 2013, valoarea ecotichetului a crescut de la 12.000 la 20.000 de lei, iar AFM pune la dispoziție 100 de astfel de vouchere. Pentru moment, proiectul așteaptă avizarea.

Ecotichetul va putea fi accesat doar în momentul în care vă decideți să achiziționați un vehicul 100% electric. În cadrul proiectului nu vor intra modelele care dispun și de un motor cu combustie internă cu rol de generator.

„Ecotichetul a nmai fost în vigoare în 2013, nu a avut mare succes, a suferit o modificare, de la 12.000 lei ajunge la 20.000 lei și în acest moment modificarea de act normativ este în avizare externă. Probabil în foarte scurt timp va fi avizat, iar în acel moment va demara sesiunea pentru aceste ecotichete care vor putea fi cumulate cu bonusul de 6.500 lei care există în Programul Rabla și acest beneficiu poate ajunge la 26.500 lei’, a declarat Adrian Gearap, directorul AFM (Administratia Fondului de Mediu).

Sursa 

Adaugă un comentariu