Nissan privește către viitor: planuri mari pentru electrificare

Compania japoneză privește către un viitor mai curat în ceea ce privește emisiile locale de CO2. De aceea, Nissan și-a propus ca până în 2030, vânzările de mașini electrice din Statele Unite să ajungă la 40% din total. În același timp, administrația Biden va semna un acord drastic prin care impune comercializarea mașinilor electrice într-un procent de 50% din totalul de autoturisme vândute până în 2030.

Mai mult decât atât, până în 2050, niponii au în plan să ofere o producție complet neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Un prim pas în această direcție va porni din 2022, când Nissan va începe comercializarea noului SUV electric numit Ariya. Acesta va fi comercializat în mai multe versiuni, iar vârful de gamă va dispune de tracțiune integrală și de o autonomie de până la 483 de kilometri.

Nissan Ariya va intra în producție! 394 CP și autonomie de până la 500 km

Desigur, după Aryia, gama Nissan va primi o serie de modele 100% electrice. Se crede că următorul model din gamă va fi un crossover mai generos care se va situa deasupra lui Ariya.

Nissan Ariya ar putea avea un preț de pornire de aproximativ 40.000 de dolari. În același timp, în Statele Unite, un Nissan Leaf poate fi achiziționat pentru mai puțin de 20.000 de dolari după reducerea asigurată de stat.

Adaugă un comentariu