Faceliftul lui Kia Picanto vine cu un design îndrăzneț ce respectă filosofia Opposites United

Picanto este unul dintre cele mai vândute modele Kia în mai multe regiuni din lume și rămâne favorit în special printre șoferii europeni din segmentul A, care apreciază călătoriile scurte și accesul la spațiu de parcare limitat. În acest cadru, noul Picanto vine cu mai multe dotări standard decât oricând, iar sistemele sale de asistență pentru șofer ajută la călătorii mai ușoare și mai confortabile în orașele europene aglomerate.

Noul Picanto le permite clienților mai tineri și noilor proprietari să se conecteze cu Kia și să colaboreze cu marca în călătoria lor prin viață – fără a compromite calitatea sau confortul. Este un simbol al independenței și o poartă pentru a crea amintiri. O gamă extinsă de opțiuni de mobilitate disponibile în orașele europene îi permite modelului Picanto să facă parte dintr-un ecosistem de mobilitate extins, datorită ușurinței de a fi parcat și manevrabilității sale, precum și mobilității de tip park-and-go. Cu un spațiu de depozitare de până la 1.010 litri (VDA), portbagajul său poate stoca o bicicletă pliabilă sau un trotinetă electrică.

Modelul îmbunătățit Picanto este inspirat din filosofia de design Kia „Opposites United’. Rezultatul creează o impresie îndrăzneață și futuristă cu un design modern și sportiv.

Încorporând noua bară de protecție frontală îmbunătățită a modelului Picanto, grila de tip „tiger nose’, aripa și capota, noua sa semnătură luminoasă puternică continuă către elementele de admisie a aerului din față și oferă mașinii o imagine dramatică.

Blocurile optice opționale cu tehnologie LED și luminile de zi subliniază modernitatea și tehnologia, oferind noului Picanto o poziție stabilă și încrezătoare. Un design spate simplu și solid evidențiază conectivitatea verticală dintre stopurile reproiectate ale noului Picanto și bara de protecție din partea posterioară. Semnătura de lumini puternică și extinsă din spate utilizează volumul și pune în centru noua bară de protecție spate și noul hayon pentru a evidenția putere și un aspect mai lat al modelului. Versiunea de bază Picanto vine cu jante de 14 inch în dotarea standard, iar alegerea între noile jante din aliaj de 14, 15 și 16 inch este opțională.

O gamă de nouă finisaje de vopsea vibrante îi permite modelului Picanto să iasă în evidență printr-un aspect exterior îndrăzneț; dintre acestea, patru sunt noi: Signal Red, Smoke Blue, Sporty Blue și Adventurous Green.

Cabina îmbunătățită a modelului Picanto este disponibilă în diferite finisaje. Modelul de bază vine cu scaune din material textil de culoare neagră. Finisajele opționale includ Glossy Black, precum și o nouă gamă de pachete de culori interioare elegante și senzuale: Adventurous Green și Rich Brown. Aceste stiluri sunt inspirate din natură și sporesc capacitatea clienților de a personaliza cabina mașinii lor cu confortul premium al scaunelor din piele artificială. Versiunea GT Line are pachetul Glossy Black în dotarea standard, în timp ce pachetul Adventurous Green este opțional. Pachetele de culori au întotdeauna scaune și cotiere din piele artificială personalizate, precum și elemente colorate în jurul gurilor de ventilație și schimbătorului de viteze.

Pielea artificială reprezintă primul pas în strategia Kia de a face culorile, materialele și finisajele automobilelor sale mai sustenabile. Prima acțiune este „fără piele’, ceea ce înseamnă intenția Kia de a elimina treptat utilizarea pielii în automobilele sale, începând cu modelul EV9. Acțiunea 2 se referă la cele „10 articole obligatorii’, adică 10 materiale pe care Kia le-a identificat ca fiind deosebit de sustenabile și pe care intenționează să le încorporeze în automobilele sale în viitor, iar Acțiunea 3 înseamnă „Fabricație bio’, reprezentând inovația noilor materiale de tip bio.

Noul Picanto vine cu posibilitatea alegerii a două motoare: un motor pe benzină de 1.0 litri sau de 1.2 litri. Motorul de 1.0 litri este o alegere bună pentru clienții care prețuiesc eficiența mai presus de orice, în timp ce motorul de 1.2 litri este mai bun pentru clienții care doresc mai multă putere, în special pentru condusul la viteze mari sau în urcare. Ambele opțiuni maximizează eficiența și reduc emisiile de CO2. Motoarele aspirate prezintă conducte îmbunătățite de recirculare a gazelor de eșapament și sincronizare optimizată a supapelor de admisie. În plus, fiecare motor asigură o răcire îmbunătățită a camerei de ardere datorită noilor îmbunătățiri aduse în acest domeniu.

Ambele motoare antrenează roțile din față printr-o transmisie manuală cu cinci trepte (5MT) sau printr-o transmisie manuală automată (AMT – Automated Manual Transmission) dezvoltată de Kia, care se bazează pe o transmisie manuală cu cinci trepte cu dispozitive de acționare a ambreiajului și a schimbatorului de viteze pentru a automatiza funcțiile respective. Transmisia AMT oferă tot ce este mai bun din ambele lumi: combină eficiența consumului de combustibil a unei transmisii manuale convenționale cu confortul unei transmisii automate, care face traficul urban mult mai confortabil.

Noul Picanto vine cu un sistem de navigație cu ecran tactil „plutitor’ de 8.0 inch și un afișaj digital de înaltă rezoluție de 4.2 inchi în panoul de bord al șoferului în dotarea standard. Sistemul de navigație cu ecran tactil de 8.0 inch al automobilului dispune de conexiune multiplă Bluetooth, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot asocia până la două dispozitive mobile în același timp – unul pentru utilizarea hands-free a telefonulului și utilizarea media, iar celălalt doar pentru utilizarea media. Sistemul include atât aplicațiile Apple CarPlay cât și Android Auto în dotarea standard.

Utilizatorii pot accesa și aplicația Kia Connect, compatibilă cu smartphone-urile Android și Apple, care oferă funcții precum „Last Mile Navigation’. Acest lucru îi ajută pe clienți să continue navigarea către destinație după ce au parcat și au lăsat mașina în urmă. De asemenea, ajută clienții Kia să navigheze în orașe în care centrele de parcare sunt adesea la o anumită distanță de magazine, cafenele și restaurante.

În cele din urmă, noul Picanto este complet echipat cu o nouă funcționalitate de actualizare a informațiilor prin satelit, care oferă un confort suplimentar pentru clienți și, de asemenea, le va economisi timp, deoarece sistemele de navigație și infotainment sunt actualizate automat prin satelit – nu este necesară nicio acțiune din partea lor. Acesta este doar un exemplu al modului în care Kia stabilește baza pentru o experiență conectată îmbunătățită și perfectă, oferind clienților săi cea mai avansată tehnologie.

Noul Picanto dispune de sistemele avansate de asistență pentru șofer (ADAS) dezvoltate de Kia și o gamă de sisteme de siguranță activă pentru a spori siguranța pasagerilor, făcându-l una dintre cele mai sigure mașini din clasa sa. În funcție de specificații, noile caracteristici ADAS ale modelului Picanto includ sistemul de asistență pentru evitarea coliziunilor frontale (FCA – Forward Collision-Avoidance Assist 1.5) cu detectarea automobilelor, bicicliștilor și pietonilor. Această funcție include sistemul „Junction Turning’: dacă apare un risc de coliziune în timp ce virați la stânga într-o intersecție (sau virați la dreapta în Marea Britanie), funcția ajută automat la frânarea de urgență.

În plus, modelul Picanto este disponibil cu sistemele „Blind-Spot Collision-Avoidance Assist’ (BCA), „Lane Keeping Assist’ (LKA), „Driver Attention Warning’ și ‘Leading Vehicle Departure Warning’ (DAW+), „Intelligent Speed Limit Assist’ (ISLA) și „Lane Following Assist’ (LFA) ).

Sistemul LFA folosește camera frontală pentru a monitoriza marcajele rutiere, controlând direcția îmbunătățită a modelului Picanto pentru a menține mașina în centrul benzii sale de rulare. De asemenea, dispune de sistemul „Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist’ (RCCA) care alertează șoferul și oprește automobilul dacă detectează un alt automobil care se apropie din stânga sau din dreapta atunci când iese cu spatele dintr-un spațiu de parcare.

Mai mult, noul Picanto este echipat cu o semnalizare pentru oprirea de urgență (ESS – Emergency Stop Signal), care aprinde automat luminile de avarie pentru a alerta mașina din spate dacă șoferul frânează brusc. Sistemul de asistență la pornirea în pantă (HAC) ține mașina frânată pentru a se asigura că aceasta se poate deplasa fără probleme la pornirea în pantă.

În plus, modelul îmbunătățit Picanto este echipat în dotarea standard cu sisteme de management al stabilității vehiculului (VSM – Vehicle Stability Management), „Cornering Brake Control’ (CBC) și „Straight-line Stability’ (SLS) dezvoltate de Kia, ajutând șoferii să mențină controlul la frânare și în viraje. În cele din urmă, modelul îmbunătățit Picanto este echipat cu până la șase airbag-uri în toată cabina. De asemenea, are sistem de prindere ISOFIX pentru scaunul copiilor și puncte de ancorare. În cele din urmă, vine cu garanția Kia, unică în industrie, de 7 ani și 150.000 de kilometri, oferită standard.

Adaugă un comentariu