Noul Hyundai Kona Electric a fost prezentat oficial. Pune accentul pe stil și versatilitate

Noua generație Hyundai Kona primește de acum și o versiune 100% electrică. Conform cifrelor WLTP, mașina are o autonomie de 490 de kilometri. După cum v-ați dat seama deja, nu autonomia este punctul principal de atracție la această nouă generație, deoarece modelul anterior reușea 484 de kilometri în regim WLTP.

De această dată, Hyundai Kona EV a primit un acumulator cu o capacitate de 65,4 kW (față de 64 kW cât avea modelul anterior) și a fost reproiectat de la zero ca model electric. Derek Joyce, managerul departamentului de relații cu publicul din cadrul Hyundai ni-l recomandă pe noul Kona drept un vehicul de tip “multiplayer”.

Da, termenul nu are legătură cu jocurile online, ci cu faptul că noul Kona iese în evidență în primul rând prin “versatilitatea excepțională”. Mai mult decât atât, Kona EV împrumută mai multe elemente grafice și tehnologice de la actualul Ioniq 5 și își “va ajuta o mare varietate de oameni să-și acopere nevoile zilnice de transport într-un stil de viață dominat de libertate, versatilitate și capacitate.”

Versatilitatea noului model este implicată și de gama completă asigurată de Kona, care este disponibil de acum (la nivel global) în versiuni hybrid, plug-in hybrid, termic + modelele sportive N-Line. Oficialii coreeni sunt de părere că micul SUV va juca un rol esențial pentru brand alături de modelele Ioniq 5 și 6.

Față de versiunea anterioară, Kona a crescut sesizabil în dimensiuni pe toate planurile. Lungimea ajunge acum la 4.355 mm (+175 mm), în timp ce ampatamentul este mai lung cu 60 mm, ajungând la 2.660 mm. Mașina este mai lată cu 25 mm (1.825 mm) și are o înălțime mai mare cu 20 mm (1.575 mm).

În ceea ce privește tehnologia instalată la bord, noul Kona vine cu modul de conducere I-Pedal, ce permite conducerea vehiculului utilizând doar pedala de accelerație, în timp ce priza de încărcare a mașinii dispune de capacități V2L (Vehicle-to-Load) pentru a putea alimenta aparate sau alte mașini electrice.

Sistemul de infotainment se bucură de două ecrane panoramice alăturate de 12,3 inchi fiecare, iar software-ul acceptă actualizări over-the-air. Hyundai include și un sistem avansat de asistență pentru șofer. Mașina dispune în echiparea standard de sistemele Lane Assist + centrare pe bandă și dispune de cruise control automat cu funcție start-stop. Modelul dispune și de elemente optice noi pentru partea din față și din spate.

Adaugă un comentariu