Peugeot 5008 facelift: design actualizat și tehnologii noi

Peugeot a publicat primele imagini și informații oficiale cu 5008 facelift, cel mai mare SUV din gama producătorului francez. Iată ce aduce nou!

Citește și:

Peugeot a prezentat 3008 facelift: plug-in hybrid cu 300 de cai-putere

Peugeot 508: Pantera excentrică

Ministrul de Finanţe francez: Renault şi Peugeot-Citroen trebuie să readucă producţia în ţară

Peugeot ne spune de ce dispar coupe-urile cu caracter mainstream

La fix o zi de la debutul lui 3008 facelift, Peugeot anunță noul 5008, cel mai mare și mai încăpător SUV din gama sa. Cu toate că diferă ca gabarit de 3008, 5008 își actualizează designul într-un stil similar cu cel al rudei sale de segment compact.

Asta înseamnă o grilă restilizată, redimensionată, flancată de faruri LED (opțional, full LED) cu design nou. Stopurile sunt, de asemenea, LED, iar luminile de ceață au fost înlocuite cu funcția Foggy Mode. Noul 5008 este acum disponibil în două noi culori: Celebes Blue și Metallic Copper.

La interior, Peugeot 5008 primește instrumentar de bord digital, cu diagonală de 12,3 inci; ecranul central crește în dimensiuni, având acum 10 inci. Printre noutățile aduse de 5008 în habitaclu se numără diversitatea extinsă de materiale folosite pentru tapițerie: textil, piele sau Alcantara.

Sub capotă, noul 5008 își păstrează gama de motorizări. Entry-level este benzinarul de 1,2 litri, cu 130 CP, cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte sau, opțional, la o automată cu opt rapoarte. Iubitorii de benzină își pot configura 5008-ul și cu motorul de 1,6 litri, cu 180 CP și oferit exclusiv cu transmisie automată în opt trepte.

Fanii motoarelor diesel au de ales dintre o unitate de 1,5 litri, cu 130 CP (și manuală în șase trepte sau automată în opt) și un motor de 2,0 litri, cu 180 CP și transmisie automată în opt trepte.

O altă noutate pentru 5008 — pe care am văzut-o aplicată și pe alte modele Peugeot — este oferirea de pachete speciale care să suplimenteze gama de dotări standard ale echipărilor: Active Pack, Allure Pack și GT Pack.

Conform producătorului, noul Peugeot 5008 va fi lansat comercial la finalul anului curent.

Adaugă un comentariu

Articole similare