Noul Seat Leon, rezultate proaste la testul elanului (VIDEO)

Noua generație a hatchback-ului iberic a fost supus clasicului test al elanului, iar rezultatele sunt sub așteptări, cel puțin în modul de condus Normal.

Citește și:

Skoda Supeb iV Estate și Volkswagen Passat GTE Variant au picat testul elanului

Ford Puma, chinuit cu testul elanului. Iată cum s-a descurcat (VIDEO)

VIDEO: Mercedes-Benz CLA pică testul elanului

Volkswagen Passat Variant, probleme cu testul elanului (VIDEO)

Noul Seat Leon este cea mai recentă victimă a testului elanului, al cărui scop este de a examina comportamentul mașinii în cazul unei eschive agresive. În cazul experimentului efectuat de publicația spaniolă km77, compacta iberică a reușit o performanță foarte slabă: în modul de condus Normal, în cazul unei eschive efectuate la 73 km/h, Seat Leon subvirează atât de puternic încât nu mai poate fi adus pe banda inițială.

În modul Sport, noul Seat Leon demonstrează un pic mai multă agilitate, reușind cu greu să parcurgă testul fără a doborî niciun jalon.

Aceste rezultate sunt cu atât mai dezamăgitoare cu cât modelul de generație anterioară reușise să bifeze testul elanului și la viteze de până la 77 km/h. Leon nu este singurul model din portofoliul actual al Grupului Volkswagen care să aibă probleme în a parcurge acest test: atât Volkswagen Passat cât și Skoda Superb (ambele modele în versiune break) au întâmpinat dificultăți aici.

Adaugă un comentariu