Skoda Supeb iV Estate și Volkswagen Passat GTE Variant au picat testul elanului

Hibridele Skoda Superb iV Estate și Volkswagen Passat Variant GTE sunt cele mai recente două modele respinse în urma testului elanului.

Citește și:

Au! Ce poți păți într-un accident dacă îți ții picioarele pe bord

Cu toate că nu are la fel de mare relevanță precum testele de impact Euro NCAP — care a suferit modificări majore anul acesta —, testul elanului rămâne de referință atunci când te referi la dinamica mașinii în momente de criză, cum ar fi o eschivă puternică de ultim moment. Din fericire, tehnologiile actuale încearcă să prevină pe cât posibil aceste momente, însă nu le elimină complet.

Și când vine vorba de eschive de ultim moment, Skoda Superb iV Estate pare să nu-și poată menține compactitatea. Asta relevă testul făcut de cei de la Teknikens Värld. Instabilitatea mașinii se poate vedea încă de la viteze de 65 km/h, însă lucrurile iau o turnură nefericită la 72 km/h, când tedințele subviratoare schimbă cu totul traiectoria mașinii.

Un rezultat similar obține și Volkswagen Passat Variant GTE, însă în cazul acestuia surpriza nu este poate atât de mare — și versiunea non-hibrid a primit același calificativ acum jumătate de an în urmă.

Pentru a păstra lucrurile în perspectivă, Teknikens Värld a pus ca referință rezultatele testului elanului pentru Peugeot 508 SW și Mercedes Clasa C T-Modell, care au reușit să parcurgă traseul cu aceeași viteză (dacă nu mai mare) fără să lovească niciun con.

Adaugă un comentariu