Noul VW Golf R, cel mai puternic din istorie. Iată cu ce performanțe se laudă!

Volkswagen a publicat primele imagini și informații cu noul Golf R, cel mai puternic Golf produs vreodată în serie. Are 320 de cai-putere.

Citește și:

Volkswagen revine pe profit în trimestrul trei din 2020

Noul Volkswagen Golf primește versiune cu gaz natural comprimat. Are 130 CP

Noul Volkswagen Golf 8 GTI Clubsport debutează cu 300 de cai-putere

Volkswagen completează gama noului Golf cu versiunea de top R, pentru cei care vor mai mult decât Golf 8 GTI Clubsport, care se laudă cu 300 de cai-putere.

Noul Golf R, pe de altă parte, dispune de 320 de cai-putere și de 420 de Newtoni-metru. Este cu 27 de cai-putere și cu 40 de Newtoni-metru mai puternic decât cel de generație anteriorară, devenind totodată cel mai puternic Golf produs vreodată în serie.

Conform tradiției, resursele motorului TSI de 2,0 litri sunt trimise — printr-o manuală cu șase trepte sau un DSG cu 7 trepte — către toate patru roțile, unde sunt manageriate de sistemul de tracțiune integrală 4Motion. Spre deosebire de R-ul anterior, noul Golf R are un nou diferențial, care distribuie resursele și între cele două punți.

Golf R vine cu cinci moduri de rulare: pe lângă Comfort, Sport și Individual dispune acum și de Race și Drift Mode. În Drift Mode — o dotare opțională — diferențialul poate trimite tot cuplul disponibil doar către o singură roată.

Suspensiile, desigur, au fost modificate, garda la sol micșorându-se cu 20 mm față de versiunea standard de Golf.

Adaugă un comentariu