Oficial: Ferrari FXX K – Versiunea de circuit a lui LaFerrari

Ferrari a publicat primele imagini oficiale si a oferit primele detalii cu privire la noul FXX K, versiunea dedicata circuitului a hypercar-ului LaFerrari.

Cunoscut pana in prezent sub numele de LaFerrari XX, modelul de circuit al italienilor adopta tehnologia KERS si promite performante impresionante. Conform oficialilor italieni, acesta va fi oferit doar unui grup restrans de clienti, pe care Ferrari ii va integra intr-un program de test in anii viitori.

 

Ferrari FXX K – Design

La nivel estetic, noul Ferrari FXX K se face remarcat prin spoilerul dublu din partea frontala, splitter-ul ceva mai are si pragurile laterale imbunatatite. Partea posterioara este acum ceva mai inalta si integreaza un eleron dinamic flancat de ambele parti de doua aripi supradimensionate.

In urma acestor modificari exterioare, aerodinamica a fost mult imbunatatita, iar Ferrari spune ca forta de apasare creste cu o valoarea cuprinsa intre 30 si 50 de procente.

ferrari fxx k (1)

Ferrari FXX K – Interior

La interior, Ferrari FXX K dispune de un buton special pe volan capabil sa modifice nivelul de interventie al echipamentelor electronice (E-Diff, F1-Trac, Racing SSC si ABS).

Tot la interior, soferii pot opta pentru patru moduri de rualare diferite. In versiunea Qualify, Ferrari FXX K permite performante maxime pentru un anumit numar de tururi pe circuit, modul Long Run optimizeaza performanta, modul Manual Boost promite cuplu motor maxim livrat instant, iar ultimul mod se numeste Fast Charge si a fost dezvoltat pentru a incarca mai rapid bateriile masinii.

ferrari fxx k (4)

Ferrari FKK X – Motorizare

Asa cum au preconizat vocile din industrie, puterea totala a lui Ferrari FXX K este de 1050 CP dintre care 860 CP sunt oferiti de propulsorul V12, iar 190 CP sunt livrati de motorul electric. In ceea ce priveste cuplul, valoarea acestuia va depasi 900 Nm.