Oficial: Opel Corsa OPC – 207 CP și 6,8 secunde pentru 0 – 100 km/h

În cursul zilei de ieri v-am prezentat primele imagini neoficiale cu viitoarea generație a lui Opel Corsa OPC.

Așa cum era de așteptat, nemții au publicat în această dimineață imaginile oficiale și detaliile tehnice ale noului model de performanță.

 

Opel Corsa OPC – Design

La nivel exterior, noul Corsa OPC dispune de noua vopsea Flash Blue, de prize de aer mai mari și de blocuri optice încadrate cu baghete de aluminiu. De asemenea, capota lui Corsa a fost modificată și oferă un look ceva mai agresiv. În zona posterioară, clienții pot opta fie pentru un eleron discret, fie pentru unul supradimensionat, în timp ce difuzorul spate și evacuarea dublă completează look-ul agresiv oferit de Corsa OPC.

 

Opel Corsa OPC – Interior

La interior, noul hothatch din Rüsselsheim dispune de scaune Recaro, de un volan îmbrăcat îmbrăcat în piele și de pedale sport. Așa cum era de așteptat, Corsa OPC va beneficia și de aportul sistemului de infotainment IntelliLink.

 

Opel Corsa OPC – Motorizare

Sub capota noului Opel Corsa OPC se află un motor turbo de 1,6 litri capabil să ofere 207 CP și 245 Nm disponibili între 1.900 și 5.800 rpm. Cuplul motor poate crește până la 280 Nm prin intermediul funcției de overboost.

Resursele agregatului turbo sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii manuale cu șase rapoarte. În aceste condiții, accelerația 0 – 100 km/h are loc în 6,8 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 230 km/h. Deși performanțele sunt la un nivel ridicat, Opel anunță pentru noul Corsa OPC un consum mixt de doar 7,5 litri la suta de kilometri.

Cu ajutorul noului șasiu dotat cu tehnologia FSD (Frequency Selective Damping), noul Corsa OPC promite manevrabilitate și și un echilibru între soprtivitate și confort.

Cei care nu sunt mulțumiți cu aceste aspecte, pot opta pentru pachetul Performance. Acesta include un diferențial mecanic multidisc semnat Drexle, jante de 18 inch încălțate cu pneuri Michelin și un sistem de frânare de proveniență Brembo.

Noul Opel Corsa OPC va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își va deschide porțile la începutul lunii viitoare.

Adaugă un comentariu