Opel Grandland X – Zafira dispare și îi lasă loc unui nou SUV

În 2017, Opel pregătește o adevărată ofensivă. Nemții au anunțat că vor lansa șapte modele noi, iar printre acestea se află și Grandland X. SUV-ul înlocuiește monovolumul Zafira și se alătură lui Crossland X și Mokka X.

Din primele informații publicate de Opel, noul Grandland X va miza pe o poziție de conducere ridicată, pe un nivel de spațiu interior generos și pe capacitățile din afara șoselei. Din punct de vedere estetic, Opel Grandland X va integra liniile pe care le vedem deja pe Mokka X.

Citește și: Prețuri Opel Mokka X în România. Vezi de la cât pleacă modelul german

“Numele Opel Grandland X descrie un tip dornic de aventură și pregătit oricând să exploreze lucruri noi, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Noul nostru crossover arată fantastic și va ajuta să genereze noi clienți pentru brand”, a declarat unul dintre oficialii Opel.

Citește și: Impresii la cald după primul test cu noul Opel Mokka X

Noul Opel Grandland X va ajunge pe piață în primele șase luni ale anului 2018, este probabil să fie prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt și va avea la bază platforma utilizată și de Peugeot 3008 și 5008. Este foarte probabil să existe și o versiune hibridă, care va avea la bază un sistem de propulsie dezvoltat împreună cu Grupul PSA, cu motor termic pe benzină care antrenează puntea față și un motor electric pentru puntea spate. Opel Grandland X va beneficia de cea mai nouă gamă de motorizări, ca parte a programului de schimbare a propulsoarelor pe care Opel l-a anuțat până în 2020. Astfel, este de așteptat ca acesta să fie unul dintre cele mai eficiente SUV-uri de pe piață.

Grandland X face parte din ofensiva de modele Opel, care prevede lansarea a 29 de modele noi în perioada 2016 – 2020. Noul SUV va intra pe o piață în creștere rapidă: într-un interval de zece ani, din 2007 până în 2017, cota autovehiculelor SUV/CUV pe piața europeană a crescut de la 7% la peste 20% din totalul autovehiculelor noi vândute.

Adaugă un comentariu