Au ascultat fanii: Opel Manta reînvie în 2025 pentru o nouă generație

Se pare că nu doar noi ne-am îndrăgostit de clasicul Opel Manta reimaginat ca vehicul electric. Compania din Rüsselsheim i-a ascultat pe fani și a decis că un vehicul inspirat din Manta GSe ElektroMOD va deveni realitate în 2025. Pe lângă acesta, viitoarele generații Crossland și Insignia vor trece la propulsie cu zero emisii locale.

Informația a fost confirmată într-un comunicat de presă din partea oficialilor Opel. Uwe Hochgeschurtz, CEO-ul companiei a declarat umătoarele: “Noul Opel Manta va fi din nou o mașină care stârnește emoții. Cu un sistem de propulsie electric ce oferă performanțe de primă clasă în timpul accelerațiilor, noua generație Manta se va afla în centrul conceptului de plăcere a condusului. Vom construi o reinterpretare fascinantă și extrem de spațioasă”.

Conform unor zvonuri care au circulat pe internet încă de anul trecut, noul Opel Manta nu va mai fi o sportivă cu două portiere. Conform trendurilor din industrie, Manta va lua forma unui SUV-coupe cu patru portiere. Va reprezenta noua imagine Opel și va fi construit pe platforma Stellantis STLA Medium, soluție tehnică ce poate fi regăsită la modele din segmentele C și D.

Aceleași zvonuri indică faptul că noua Manta ar putea primi un sistem de propulsie cu două motoare electrice. Versiunea de top va dispune de 400 CP, ceea ce îl recomandă pe noul Opel în ograda unor modele ca Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Volkswagen ID.4 sau Ford Mustang Mach-E.

Mai multe detalii despre Opel Manta GSe ElektroMOD puteți găsi aici, în testul publicat și în revista Auto Bild, nr. 10/2021, unde colegii noști din Germania l-au scos la drum.

Adaugă un comentariu