Proiect de lege: Examenul pentru permisul de conducere va avea patru probe

Un nou proiect de lege cu privire la permisul de conducere a ajuns pe masa deputaților. Proiectul vrea modificarea numărul de probe pe care elevii școlilor de șoferi le susțin pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, deputatul care a propus proiectul vrea patru probe în loc de două: teorie, conducere în poligon, traseu ziua și traseu noaptea.

“Examenul pentru obţinerea permisului de conducere constă în susţinerea unei probe teoretice de verificarea cunoştinţelor şi a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor şi a comportamentului, corespunzăror categoriei de permis solicitat”, potrivit proiectului de lege, depus la Camera Deputaţilor.

Citește și: Ești șofer începător? Ținte cont de aceste 4 sfaturi

“Am propus ca probele de examinare pentru obţinerea permisului să fie 4 şi nu 2 cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât şi trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate şi proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că şi colegii parlamentari vor conştientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ şi că trebuie să o adoptăm cât mai curând”, a completat deputatul care a propus proiectul de lege.

Citește și: Cele 2 reguli suplimentare pe care orice șofer începător trebuie să le respecte

Pregătirea slabă a tinerilor șoferi duce la creșterea numărului de accidente, iar dacă noul proiect o să fie adoptat atunci mai avem o șansă.

Citește și: Documente / acte necesare pentru înscrierea la școala de șoferi

“În ultimii 26 de ani condiţiile şi modalităţile de instruire şi de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunţat definitiv la examinare, iar permisul se obţine mai uşor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS”, a declarat deputatul.

Sursa | ZF

Adaugă un comentariu