Raliul Dakar 2017 – Etapa cinci a fost câștigată de Loeb, iar etapa șase a fost anulată din cauza condițiilor meteo

Etapa cu numărul cinci a Raliului Dakar 2017 a fost câștigată de francezul Sebastien Loeb. Acesta s-a impus în fața lui Nani Roma și a lui Stephane Peterhansel. În clasamentul general, pe primul loc se află același Peterhansel, urmat de Leob și Cyril Despres. Astfel, Peugeot reușește să acapareze podiumul.

Pe locul patru la general se află spaniolul Nani Roma (Toyota), iar pe cinci, Hirvonen (MINI).

Raliul Dakar 2017 – Clasa moto

La clasa moto, etapa a cincea a fost câștigată de Sunderland, urmat de Goncalves si de van Beveren. În clasamentul general, Sunderland rămâne pe prima poziție, urmat de Quintanilla și de van Beveren.

2017-dakar-rally-sebastien-leob-1

În clasamentul general, românul Mani Gyenes se află pe locul 29, în timp ce Marcel Butuza se clasează pe locul 72. Din păcate, Gyenes a reușit să urce după etapa de vineri până pe locul 18, însă a primit o penalizare de o oră și a coborât până pe 29.

Sâmbătă a fost programată etapa cu numărul șase, însă condițiile meteo au dus la anularea acesteia.

“Am decis să anulăm speciala (de sâmbătă), am încercat totul pentru a avea măcar o mică specială, dar era imposibil. Vom merge direct la La Paz”, a declarat Marc Coma, directorul sportiv. Duminică a fost zi de pauză, iar cursa va fi reluată cu etapa a șaptea. Aceasta se desfășoară între La Paz și Uyuni și măsoară 622 de kilometri.

Adaugă un comentariu