Răzvan Ciobanu consumase droguri înainte de a urca la volan – rezultatul autopsiei

Anchetatorii au divulgat informații suplimentare în privința cazului Răzvan Ciobanu. El consumase droguri înainte de a urca la volan, arată primele rezultate ale autopsiei.

Potrivit colegilor de la Libertatea, surse judiciare apropiate de anchetă au dezvăluit faptul că Răzvan Ciobanu a consumat droguri înainte de a se urca la volan. Nu avem informații cu privire la natura stupefiantelor consumate de designerul vestimentar, însă rezultatele analizelor vor dezvălui mai multe detalii abia peste trei săptămâni, când va fi clar ce fel de droguri și ce cantități a consumat designerul înainte de a avea un accident fatal în apropierea localității Săcele din județul Constanța.

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!’

 

De notat faptul că anchetatorii au dezvăluit că Răzvan Ciobanu a decedat în urma leziunilor interne suferite în urma accidentului rutier, nu din cauza unui presupus atac vascular cerebral sau stop cardiac, care ar fi explicat natura ciudată a accidentului pe care l-a suferit. Cu alte cuvinte, din cauza faptului că a consumat droguri înainte de a se urca la volan și a părăsit neintenționat drumul la o viteză ridicată, Răzvan Ciobanu a avut un accident rutier și a decedat în urma rănilor suferite.

În urma analizei fotografiilor realizate la fața locului, se pare că Răzvan Ciobanu nu a purtat centura de siguranță, aceasta fiind ‘trasă’ prin spatele scaunului și cuplată pentru a ‘păcăli’ sistemul de avertizare a șoferului privind portul centurii de siguranță.

Pilotul Constantin ‘Titi’ Aur a declarat că Răzvan Ciobanu ar fi putut supraviețui impactului dacă ar fi purtat centura de siguranță, mai ales dacă luăm în considerare nivelul de siguranță oferit de mașina pe care o conducea și avariile suferite de aceasta.

Ce pățești dacă consumi droguri înainte de a conduce

Vă reamintim trei reglementări esențiale din codul rutier: consumul de alcool sau de droguri sunt strict interzise de legislația românească pentru orice șofer, iar cele din urmă sunt substanțe interzise indiferent de contextul în care sunt consumate. Totodată, portul centurii de siguranță este obligatoriu în orice autovehicul echipat cu acest dispozitiv vital de protecție în caz de accident și indiferent de locul ocupat de persoană în acel autovehicul.

Adaugă un comentariu