SUV-ul coupé Renault Arkana inspiră mai mult “Nouvelle Vague” prin versiunea sa împrospătată

Dezvăluit în octombrie 2020 în versiunea sa europeană, Renault Arkana este un exemplu definitoriu al succesului planului strategic Renaulution. Renault a vândut până acum 163.000 de unități ale acestui model (240.000 în total, dacă adăugăm modelul XM3 – Renault Korea Motors) care joacă un rol esențial în planul mărcii de a recuceri segmentul C, alături de Megane E-Tech electric și Austral.

Arkana a rescris regulile cu aspectul său SUV Coupé, schimbând codurile tradiționale ale pieței cu stilul său dinamic și spațios, a devenit un model internațional și acum se vinde pe piețe de pe mai multe continente – de la Australia, Noua Zeelandă și Japonia până la Israel și mai departe, în Chile. Versiunile sale de top – R.S. Line, apoi E-Tech Engineered – oferă un plus de caracter și vigoare și au contribuit foarte mult la succesul său (reprezintă 53% din mix în Europa în 2023). Cel mai bine vândut motor este E-Tech full hybrid de 145 CP (63% din vânzările din Europa în primele șase luni ale anului 2023).

Renault dezvăluie Arkana facelift care, pe lângă designul său original, care combină fluiditatea, postura impunătoare și robustețea, încorporează noua identitate a mărcii pentru a fi și mai mult în ton cu deja cunoscutul concept „Nouvelle Vague'.  Poartă sigla Renault „NouvelR', integrată în grila frontală, în centrul unei benzi High Gloss Black care face legătura între faruri. Această suprafață este plană și netedă la atingere, pentru mai multă eleganță.

Designul logo-ului „NouvelR' servește drept bază pentru noua temă a grilei radiatorului, bazată pe repetarea formelor de diamante nestructurate, care fac ecoul diamantului central. Liniile laterale ale fiecărui diamant ies în evidență vizual datorită unui efect 3D care le sculptează și dă profunzime întregului ansamblu. În funcție de versiune (Evolution, Techno, Esprit Alpine), aceste caracteristici sunt afișate în Black, Satin Chrome sau Black Chrome, pentru o evidențiere clară a echipărilor superioare. Modelul vertical de pe grila superioară face ca aspectul general să fie mai consistent cu cel de pe grila de la baza barei de protecție.

Lamela aerodinamică devenită semn distinctiv al versiunilor RS Line și E-Tech Engineered se află acum pe bara de protecție a versiunilor Techno și Esprit Alpine. Are o culoare similară caroseriei în versiunea Techno și Satin Grey în versiunea Esprit Alpine.

În spate, sigla situată în centrul hayonului este, ca și în față, în culoarea Black Chrome care se regăsește și în inscripția numelui și pe gurile de eșapament. La rândul lor, blocurile optice beneficiază de un tratament special și sunt ușor fumurii, pentru a adăuga o notă modernă. Cromul de pe elementele decorative (grilă, jante geamuri etc.) a fost înlocuit cu Black, Satin Black sau Deep Glossy Black, în funcție de versiune.

La fel ca și celelalte modele recente din gama Renault, Arkana are acum o versiune de echipare sport-chic, Esprit Alpine – care se potrivește perfect personalității vehiculului.

Pe lângă lamela barei de protecție față în culoarea Satin Grey, această echipare se remarcă la exterior prin ecusonul său specific Schist Gray, înconjurat de un contur High Gloss Black, plasat în ornamentul aripii. De asemenea, avem jante noi de 19 inchi cu un design perforat, oferind noii Arkana un aspect mai sportiv. Aerodinamica hayonului este amplificată de un nou spoiler a cărui decupare dublă reflectă forma pavilionului.

În interior, scaunele sunt prevăzute cu o tapițerie mixtă de Eco Tep (10% materiale din surse biologice) și imitație de piele întoarsă (mai mult decât în fostele versiuni R.S. Line și E-Tech Engineered). Tapițeria scaunelor are acum cusături orizontale albastre și logo-ul Alpine pe spate, iar centurile de siguranță sunt prevăzute cu două dungi albastre.

Interiorul portierelor și volanul au cusături roșii, albe și albastre, iar materialul aplicat în zona planșei de bord îndreptate spre scaunul pasagerului din față are aspectul ardeziei, pentru un efect elegant și discret.

Indiferent de motorizarea pe care o alegeți, habitaclul versiunii Arkana Esprit Alpine (de la 31.250 de euro) dispune de schimbătorul electronic de viteze „e-shifter', fără cablare mecanică.

Noua gamă Arkana a fost redusă la trei versiuni de echipare: Evolution, Techno și Esprit Alpine. Evolution pornește de la 26.250 de euro și include acum navigația ca standard în sistemul de infotainment Renault EASY LINK, care se conectează și wireless cu Android Auto și Apple CarPlay. Ecranul digital de pe tabloul de bord măsoară tot 7 inchi în diagonală, dar acum afișează informații pe o zonă mai mare.

Pe lângă lamela aerodinamică în ton cu caroseria, Techno (de la 28.350 de euro) a păstrat aceleași jante de pe versiunile R.S. Line și E-Tech Engineered. Sigla și literele din spate sunt din crom satinat.

Noua gamă vine și cu o culoare nouă a caroseriei, Midnight Blue, și cu aceeași ofertă de motorizări: E-Tech full hybrid de 145 CP și benzină mild hybrid de 140 CP și 160 CP.

Noul Renault Arkana va fi disponibil pentru comenzi începând cu vara acestui an, în funcție de țară.

Adaugă un comentariu