Rolls-Royce Phantom VIII: Galerie foto și informații complete pentru cel mai avansat Rolls din toate timpurile

Rolls-Royce a prezentat a opta generație a modelului Phantom. Chiar dacă arată ca o evoluție subtilă a modelului anterior, este vorba de o mașină complet reproiectată, realizată pe o nouă platformă care va sta la baza viitoarei generații de modele ale mărcii britanice.

Rolls-Royce vorbește de cel mai tehnologizat model al mărcii, având în centrul atenției o planșă de bord digitală, peste 130 kg de materiale izolante fonic pentru o călătorie perfect silențioasă și mai multă tehnologie de vârf decât avem aici spațiu pentru a o descrie. Dar, să începem cu începutul.

Citește și 

VIDEO – Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar au parte de SURPRIZA VIEȚII LOR

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

Care este prețul litrului de benzină sau motorină înainte de taxe

 

Rolls-Royce Phantom VIII: Care-i treaba cu noua platformă?

Realizată în mare parte din aluminiu, noua platformă va sta la baza întregii game viitoare a britanicilor. Asta înseamnă că Ghost, Wraith, Dawn, dar și viitorul SUV al mărcii vor fi produse pe baza acestei platforme. Aceasta va permite, de asemenea, realizarea unui model mai mic decât Ghost, dar și dezvoltarea unor modele bespoke, așa cum a fost cazul lui Sweptail

Este vorba de o arhitectură dezvoltată special pentru modelele Roll-Royce, și nu una partajată cu alte modele din cadrul grupului BMW. Este suficient să spunem că britanicii au denumit-o, simplu, „The Architecture of Luxury.

Trenul de rulare include bascule duble pe față și o prindere cu cinci brațe pentru spate. Suspensia pneumatică „Magic Carpet Ride are funcție de self-leveling și este controlată proactiv în timp real. De asemenea, roțile din spate au funcție directoare activă, ceea ce ajută la manevrabilitatea uriașei limuzine în spațiile înguste.

Se complică examenul pentru permisul auto. O nouă probă pentru viitorii şoferi

Bugatti Veyron …pentru săraci

Țara cu cea mai ieftină benzină din lume

Rolls-Royce Phantom VIII: Ce avem sub capotă?

Rolls-Royce a înlocuit motorul V12 aspirat de 6,75 litri cu unul complet nou de aceeași cilindree, dar de data aceasta supraalimentat cu două turbine. Puterea a crescut la 571 CP, cu un cuplu maxim de 900 Nm disponibil de la 1700 rpm.

Britanicii vorbesc despre „cel mai silențios motor din lume, acesta fiind ajutat în operare de o cutie de viteze automată ZF cu opt trepte, asistată prin satelit.

Rolls-Royce Phantom VIII: Cum e în interior?

Ca proprietar de Rolls, ești mai puțin interesat de detalii tehnice, așa că să trecem la ceea ce contează. În spate, clienții pot opta între cele trei variante de interior – banchetă lounge, scaune individuale sau noul „sleeping seat. Scaunele individuale sunt înclinate spre interior, astfel încât ocupanții să poată discuta fără să își încordeze gâturile în poziții obositoare.

Panoul de bord digital are un nume special la Rolls-Royce: The Gallery. Are o formă tradițională, cu ecrane digitale ascunse sub panoul de sticlă, care se întinde pe toată lungimea planșei de bord. Ceasul este încă analogic, respectând tradiția care spune că acesta trebuie să emită „singurul sunet pe care-l poți auzi într-un Rolls.

Cel mai important, clienții pot lucra cu designerii sau artiștii favoriți pentru a face din acest panou de bord o adevărată operă de artă – asta explică și denumirea pompoasă.

Rolls-Royce Phantom VIII: Cea mai silențioasă mașină din lume

Pentru a atinge acest obiectiv, Rolls Royce a folosit sticlă dublă cu grosimea de 6 mm pentru toate geamurile, precum și peste 130 kg de materiale fonoabsorbante. Roțile beneficiază de propria izolație fonică, toate aceste măsuri făcând noul Phantom VIII cu 10% mai silențios decât modelul anterior la 100 km/h.

Și, pentru că vorbim de Rolls, chiar și sistemul de închidere al ușilor are o denumire poetică: The Embrace. Este un sistem de închidere de tip soft-close, inițiat de către valet prin atingerea unui senzor de pe mânerul portierei.

Martorii de bord – Peste 60 de semne explicate

Cât de ușor te păcălesc samsarii! Top 5 metode de care să te ferești!

Adaugă un comentariu