Să se modifice și să se schimbe ceva. Timbrul de mediu 2 în 1

Sperăm că știți că timbrul de mediu, noua formă a taxei auto introdusă în 2013, a fost declarat ilegal de Uniunea Europeană. De asemenea, suntem convinți că ați citit și despre faptul că Ministerul Mediului lucrează deja la o nouă formulă pentru această taxă.

La scurt timp după apariția acestei vești, se vehicula că timbrul de mediu urma să fie introdus în prețul carburantului sub forma unei taxe. Totuși, Ministerul Mediului nu se oprește aici și vrea și o taxă suplimentară în funcție de norma de poluare a motorului.

“Una din variantele pe care noi am luat-o în calcul a fost o taxare a consumului de combustibil. Un pachet în doi piloni. Pe de o parte o taxare a combustibilului cu o sumă mică de fapt, care s-ar fi regăsit într-un impact de maximum doi lei pe un plin de benzină pe lună şi un pilon de impozitare diferenţiată, pentru că în clipa de faţă noi nu impozităm în mod diferenţiat în funcţie de norma de poluare a motorului”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

Pe scurt, timbrul de mediu se va transforma în două taxe. În plus, ministrul Mediului spune că timbrul de mediu nu poate fi eliminat din simplul motiv că banii strânși sunt utilizați pentru finanțarea programului Rabla.

“[…] eliminarea timbrului de mediu în forma actuală fără să punem altceva în loc, are consecinţe nefaste, atât pentru instituţia Fondului de Mediu din care finanţăm toate aceste programe, Rabla Plus, Rabla Clasic, Casa Verde. Vorbim de de 1,2 miliarde de lei care sunt în derulare în clipă de faţă la Fondul de Mediu. Timbrul de mediu este o sursă foarte importantă de venit la Fondul de Mediu. Din punctul meu de vedere şi asta este ceea ce am discutat foarte mult la nivelul grupului de lucru, categoric am înţeles acest timbru de mediu actual şi pentru că este declarat ilegal şi pentru că este inechitabil în forma în care există. Trebuie abrogat, dar în acelaşi timp înlocuit cu o altă modalitate”, a precizat ministrul Mediului.

Sursa | Mediafax

Adaugă un comentariu