Rabla 2016 | Cum încearcă firmele de colectare a fierului vechi să îi păcălească pe românii care își duc mașina la casat

Vrei să-ți cumperi mașină nouă prin programul Rabla 2016? Când duci automobilul vechi la casat trebuie să ai grijă, deoarece sunt centre Remat unde poți fi păcălit să plătești niște taxe în plus, care sunt ilegale, potrivit capital.

Primul pas în demersul de achiziționare a unei mașini noi prin programul Rabla este obținerea unei note de înscriere de la un dealer acceptat. Cu aceasta trebuie să te prezinți la un operator economic autorizat să desfăşoare activităţi de colectare a vehiculelor scoase din uz, lista fiind publicată pe site-ul Afm.ro.

Pentru obţinerea “certificatului de distrugere a autoturismului uzat” există firme care cer o taxă. Acest lucru este ilegal, deoarece acest certificat de distrugere se eliberează gratuit. Mai mult, operatorul economic autorizat trebuie să achite proprietarului autoturismului uzat, predat spre distrugere, suma platită în mod obişnuit pentru achiziţionarea ca deşeu a tipului de autoturism respectiv. Trebuie să ai în vedere și acest aspect, deoarece există firme care nu plătesc aceşti bani celor care-și duc mașina la Remat prin programul Rabla 2016.

Adaugă un comentariu