SEAT Arona: tot ce trebuie să ştii despre noul SUV iberic

SEAT Arona a fost prezentat în cadrul unui eveniment care a avut loc la Barcelona. Cel de-al doilea SUV din gama Seat va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Fankfurt din septembrie, iar vânzările sunt programate să înceapă spre finalul anului.

Noul SEAT Arona a fost surprins înainte de evenimentul de lansare în timp ce era transportat cu elicopterul astfel că multe dintre detaliile de design ale SUV-ului iberic erau deja cunoascute.

SEAT Arona are la bază platforma lui Ibiza și a preluat elemente de design de la fratele Ateca. După cum deja știți, SEAT nu este singurul brand din cadrul Grupului Volkswagen care plănuiește astfel de SUV-uri. Skoda a lansat modelul Karoq, iar Volkswagen va lansa în la Salonul Auto de la Frankfurt noul model T-Roc, un SUV de clasă mică care foloseşte tot platforma MQB.

Noul SEAT Arona măsoară 4.138 de milimetri în lungime, 1.693 de milimetri în lățime și are o înălțime de 1.544 mm. SUV-ul produs în Spania este cu 79 mm mai lung decât Ibiza şi cu 99 mm mai înalt oferind astfel o gardă la sol mai mare cu 15 mm.

Noul SEAT Arona va putea fi comandat în 10 culori diferite de caroserie şi în combinaţie cu trei nuanțe pentru plafon. Farurile sunt disponibile cu lumini LED, iar aceeași tehnologie a fost utilizată și pentru stopuri. SEAT oferă pentru Arona jante cu dimensiuni cuprinse între 16 şi 18 inchi. Clienţii vor putea alege dintre echipările Reference, Style, FR şi Xcellence. Noul SUV Arona va putea fi comandat şi cu Apple Car Play, Android Auto, Mirror Link şi sistemul BeatsAudio de 300W.

Noul SEAT Arona – motorizări disponibile

1.0 TSI 95 CP
1.0 TSI 115 CP
1.4 TSI 150 CP
1.6 TDI 95 CP
1.6 TDI 115 CP

Pentru motorizările 1.0 TSI de 115 CP şi şi 1.6 TDi de 95 CP vor fi disponibile cutiile de viteze DSG.

Pe anumite pieţe din 2018 SEAT va mai oferi pentru Arona şi o motorizare 1.0 TSI de 90 CP care foloseşte Compressed Natural Gas (CNG). Producătorul iberic a anunţat şi un propulsor 1.6 MPI de 110 CP dar nu a specificat şi pieţele pentru care va fi disponibil.

Noul SEAT Arona va fi disponibil pentru vânzare după debutul oficial de la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.

Adaugă un comentariu