Senatorii discută creșterea amenzilor de circulație – Update

Update: Senatorii au respins proiectul care prevedea amenzi mai mari pentru cei care nu respectă Codul Rutier. Motivul invocat? Ministerul de interne a cerut mai mult timp de analiză.

„Suport tehnic din partea specialiştilor din partea ministerului nu am avut să ne spună dacă sunt sau nu susţinute aceste amendamente’, spune Daniel Butunoiu, președintele Comisiei Tehnice.

20.09.2016

Senatorii din Comisia de Transporturi discută despre creșterea amenzilor de circulație. Pe lista lor se află majorarea amenzilor pentru cei care nu poartă centura de siguranță și pentru cei care vorbesc la telefon în timp ce șofează.

În acest caz, amenzile pentru faptele de mai sus vor fi penalizate cu 4 – 5 puncte de amendă (500 – 625 de lei). Cei care pleacă la drum cu geamurile mașinii sau cu numerele de înmatriculare extrem de murdare, vor avea de plătit între 250 și 375 de lei (2 – 3 puncte de amendă).

Citește și: Noi propuneri de modificare a Codului Rutier privind amenzile

Dacă te-ai hotărât să arunci coaja de banană pe geam sau să stingi țigara în balta de la semafor, atunci poți primi o amendă cuprinsă între 750 și 1.000 de lei (6 – 8 punct de amendă).

Citește și: Povestea primei amenzi pentru viteză. Cine a luat-o și pentru ce viteză!

Via | Digi24

Adaugă un comentariu