Skoda Octavia RS primește încă două motorizări mult-așteptate. Cea mai puternică are 245 CP

Skoda a publicat și restul listei de motorizări disponibile pentru Octavia RS: un diesel cu 200 CP și un benzinar cu 245 CP. Nicio surpriză aici.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

După ce am făcut cunoștință recent cu Skoda Octavia Scout, cehii ne prezintă acum lista de motorizări care completează gama de oferte pentru Octavia RS. Versiunea sport a Octaviei a debutat oficial cu o motorizare plug-in hybrid, cu 245 CP, botezată RS iV.

La fel de mulți cai-putere, 245, are și Octavia RS „convențională’, care folosește ca ansamblu propulsor unitatea TSI cu patru cilindri în linie, de 2,0 litri. Puterea maximă este atinsă între 5.000 și 6.500 rpm, în timp ce plaja optimă de cuplu, de 370 Nm, este atinsă în intervalul 1.600-4.300 rpm. Octavia RS este oferită în standard cu transmisia manuală cu șase trepte, însă poate fi configurată și cu automata DSG cu șapte trepte. În termeni de performanță, Octavia RS poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde, iar viteza maximă se oprește la 250 km/h.

Versiunea diesel a noii Octavia RS este pusă în mișcare de o unitate TDI, tot de 2,0 litri, tot cu patru cilindri în linie, care dezvoltă 200 CP și 400 Nm; aceasta este oferită doar cu transmisia automată cu șapte trepte și poate fi echipată (opțional) cu tracțiune integrală. Noua Octavia RS TDI accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde și până la o viteză maximă de 243 km/h.

Pe lista de dotări standard pentru Skoda Octavia RS se regăsesc suspensia sport (cu gardă la sol coborâtă cu 15 mm), jantele de 18 inci, farurile matrix cu tehnologie LED, volanul sport îmbrăcat în piele, scaunele sport și instrumentarul de bord digital cu tematică RS, alături de un kit exterior cu accente sportive. Opțional, Skoda Octavia RS poate fi echipată cu diferențial electronic și cu sistemul Dynamic Chassis Control (DCC).

Adaugă un comentariu