Statele cu cele mai ciudate reguli trecute în codul rutier

Codul Rutier din România nu prevede lucruri spectaculoase sau ciudate, dar state precum Cipru, China, Italia sau Marea Britanie au înglobat și o serie de reguli ceva mai inedite. Deși ai spune că aceastea sunt amuzante, nu uita că ele trebuie respectate.

Începem incursiunea cu statul Minnesota din SUA. Conform codului rutier de aici, șoferii pot transporta gorile în mașină, dar doar pe locul pasagerului din dreapta, niciodată pe bancheta din spate.

Pentru că așa ar fi normal, continuăm tot cu SUA. De această dată ajungem în California unde femeile nu au voie să conducă în halat întrucât ar distrage atenția celorlalți participanți la trafic. Rămânem tot în SUA, în Kentucky. Spre deosebire de California, aici femeile au voie să șofeze în costum de baie. Dar doar în anumite cazuri: dacă sunt rănite, dacă sunt însoțite de doi polițiști sau dacă dețin o armă pentru a se apăra în cazul unui asalt.

Sărim din SUA în Emiratele Arabe Unite unde cămilele au prioritate de trecere în intersecții. În cazul unui accident, șoferul va fi obligat să plătească o despăgubire prorprietarului cămilei.

camile in dubia

Acum ne îndreptăm atenția asupra Chinei. Aici, turiștii veniți din alte state nu pot șofa întrucât China încă nu a semnat convenția care autorizează folosirea permiselor internaționale.

Spre exemplu, în Cipru nu ai voie să mănânci sau să bei la volan, în timp ce în Italia câinii transportați cu mașina trebuie să poate centura de siguranță.

O altă regulă interesantă vine din Marea Britanie. Cei care vor să urineze pe marginea drumului trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să facă acest lucru lângă roata din spate, iar mâna dreaptă trebuie ținută întotdeauna pe mașină. Ultima regulă are ca scop confirmarea faptului că tu ești proprietarul mașinii.

Încheiem cu Germania, unde șoferii pot conduce complet dezbrăcați. Aproape complet, întrucât se recomandă purtarea pantofilor. În caz de accident, asugurările nu vor acoperi situația dacă șoferul nu era încălțat.

Via | Digi24 | Foto

Adaugă un comentariu