Suzuki Across: SUV plug-in hybrid cu trei motoare și autonomie electrică de 75 km

Suzuki a publicat primele imagini și informații cu Across, un SUV plug-in hybrid bazat pe platforma lui RAV. Debutează în Europa în toamna acestui an.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

La finalul lui 2019, Toyota și Suzuki au început un parteneriat privind dezvoltarea în comun a unor modele electrice, sau măcar electrificate. Suzuki Across, pe care îl puteți vedea în galeria de mai sus, este primul rezultat al acestei colaborări; următorul planificat este un model Suzuki bazat pe platforma lui Toyota Corolla.

Atât din punct de vedere estetic, cât și tehnologic, Suzuki Across își arată puternica legătură cu Toyota RAV4. Din punct de vedere al dimensiunilor, Across este cu 35 mm mai lung decât RAV4 (ca urmare a restilizării consolelor față și spate) însă își păstrează aceeași lungime a ampatamentului: 2.690 mm. Volumul portbagajului este de 490 de litri.

Părțile frontală și posterioară (aici fiind incluse și farurile și stopurile) au fost redesenate, iar jantele de 19 inci ale lui Across poartă un design diferit de cel propus de Toyota pe RAV4. La interior, diferențele vizibile sunt volanul și ecranul central al sistemului de infotainment, cu diagonală de 9 inci, care înglobează funcții de conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, spune Suzuki.

Sub și capotă, Suzuki Across pare să fi împrumutat ansamblul propulsor de la Toyota RAV4: un motor termic, de 2,5 litri, cu 185 CP și 227 Nm, ajutat de două motoare electrice (cu 180 CP și 270 Nm pe puntea față și cu 54 CP și 121 Nm pe cea din spate). Motoarele electrice sunt alimentate de o baterie de 18,1 kWh care, în cazul lui Across, oferă o autonomie electrică de până la 75 de kilometri — cu 15 kilometri mai mult decât promite RAV4.

Suzuki Across va debuta comercial în Europa în toamna acestui an.

    Ovidiu says:

    La interior, doar volanul difera. Ar trebui comparat Across cu RAV4 Prime Plug-in Hybrid, modelul pe care se bazeaza.

Adaugă un comentariu