Telenovela de la pasajul din Piata Sudului: Constructorul a dat în judecată Primăria Capitalei, primarul Firea somează constructorul, noi plătim și suferim

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că este “inacceptabil” termenul de 30 octombrie pe care constructorul Pasajului Piata Sudului l-a avansat pentru finalizarea proiectului.

Firea a precizat că în cazul în care nu se va reveni asupra acestui termen și nu vor fi accelerate lucrările vor începe demersurile pentru rezilierea voluntară a contractului. Este a doua somație făcută de Primăria Capitalei anul acesta, după ce una anterioară a rămas fără niciun răspuns.

Primarul general al Capitalei a declarat miercuri că a transmis o scrisoare către asocierea de constructori care lucrează și care au câștigat contractul de la pasajul Piata Sudului, Euroconstruct și Astaldi, deoarece la data anterioară nu a primit niciun răspuns, deși somase ca în termen de zece zile să fie anunțat noul termen real de finalizare a acestei lucrări. Firea a mai precizat că un termen rezonabil pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții ar fi 15 iulie.

În prezent, constructorul a acționat în instanță primăria, acuzând că nu i se recunosc unele cheltuieli făcute pentru lucrări realizate suplimentar. “Noi nu avem cum să acceptăm, în afara contractului în vigoare, plăți suplimentare care nu sunt puține, sunt de circa 59% din valoarea inițială a contractului, adică aproape 25 de milioane de euro, să acceptăm să plătim aceste plăți suplimentare câtă vreme nu sunt prevăzute în prevederile contractuale”, a răspuns Firea.

via | evz.ro

Adaugă un comentariu