Un „turist” rus a vrut să șantajeze Tesla dar a fost „interceptat” de FBI

Elon Musk a confirmat că Tesla a fost recent ținta unui plan de atac cibernetic pus la cale de ruși. FBI a preluat cazul și a reținut suspectul principal.

Citește și:

Tesla Model Y, dusă la service de 7 ori în primele cinci luni de la cumpărare

Drag race: care este cel mai rapid model Tesla în acest moment (VIDEO)

Tesla Model 3 se depreciază de cinci ori mai greu decât alte electrice

VIDEO: Tesla Roadster accelerează de la 0 la 400 km/h în timp record

Șeful Tesla, Elon Musk, a confirmat printr-un tweet că firma fost ținta unui plan de atac cibernetic și șantaj pus la cale de hackeri ruși.

Aceștia au luat legătura cu un angajat Tesla și i-au propus să planteze un software în sistemul central al producătorului american de electrice, cu scopul de a obține informații de altfel secrete. Motivul acestei acțiuni ar fi fost șantajarea ulterioară a firmei — o răscumpărare pentru ca informațiile să nu fie făcute publice.

Principalul suspect este Egor Igorevich Kriuchkov, un „turist’ rus care a luat legătura cu angajatul Tesla Gigafactory și care i-a propus acestuia din urmă un milion de dolari pentru a duce la îndeplinire conspirația.

Angajatul — al cărui nume nu a fost făcut public, dar despre care autoritățile spun că îl știa pe Kriuchkov încă din 2016 — a alertat Biroul Federal de Informații (FBI), care a urmărit îndeaproape evoluția planului conspirativ și care l-a prins pe rus înainte de a fugi din țară. Kriuchkov riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare și o amendă de 250.000 $.

Adaugă un comentariu