Vom avea două giratorii noi pe Centura București

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) împreună cu Poliția Română colaborează într-un nou proiect cu privire la sistematizarea accesului din DN1 pe Centura București, zona pasajului Otopeni. Proiectul are în vedere construcția a două intersecții de tip sens giratoriu pe centura capitalei.

Unul va fi situat la aproximativ 2950 m de pasajul rutier spre Mogoșoaia ( km 69+031), iar cel de-al 2-lea sens giratoriu se va construi la intersecția cu Strada Drumul Gării (zona Lukoil), respectiv la km 1+277. Până când vor fi obținute toate avizele necesare demarării procedurii de amenjare s-a decis realizarea sensului giratoriu în soluție provizorie în zona Lukoil. Aceasta se va face din parapet lestabil (plastic), urmând ca soluția definitivă să fie implementată pe teren în cursul anului 2017.

Totodată, pe axa centurii, între cele două sensuri giratorii a fost prevăzută amplasarea unui parapet tip New Jersey care va ajuta la separarea fluxurilor de circulație.

Până în prezent, pentru amenajarea intersecției în solutie provizorie s-au întreprins următoarele:

– au fost montați pe teren stâlpii aferenți indicatoarelor rutiere;

– a fost achiziționat parapetul lestabil necesar amenajării insulei centrale a sensului giratoriu și a insulelor de separare a fluxurilor de circulație;

– au fost achiziționate consolele pentru amplasarea indicatoarelor de orientare în vederea presemnalizării direcțiilor într-o intersecție cu sens giratoriu;

– a fost comandat parapetul prefabricat din beton tip New Jersey, prevăzut pentru separarea fluxurilor de circulație.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu